LETARTÓZTATÁSBAN A FÉRFI, AKI MEGPRÓBÁLTA FELROBBANTANI VOLT ÉLETTÁRSA HÁZÁT ZAGYVARÉKASON

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 42 éves újszászi férfi letartóztatását. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. szeptember 22. napjáról 23. napjára virradó éjszaka ittas állapotban megjelent a vele egy hónappal azelőtt szakító élettársa zagyvarékasi családi házánál. A férfi a ház udvarára a kerítésen át bemászott, a teraszon található elektromos szekrényben lévő áramvédelmi kapcsolót lekapcsolta, majd a házba bement, abból a célból, hogy azt felrobbantsa.

A behatoló úgy tudta, hogy a ház éppen üres, azonban ott aludt egy - a házon a tulajdonos megbízásából felújítási munkákat végző - munkásember, aki a zajokra felébredt és a jogtalanul behatoló gyanúsítottal dulakodni kezdett, melynek során a gyanúsított a nála lévő kisbicskával mellkason, illetőleg lapockatájékon többször megszúrta a sértettet.

A dulakodás közben a felújítást végző férfi a gyanúsítottat felismerte és közölte vele, hogy hagyjon fel cselekményével, mert ismerik egymást, melynek hatására az elkövető a dulakodás abbamaradt, majd mindketten kimentek az udvarra.
Ezt követően a sértett távozott az ingatlanból, az elkövető azonban - miután egyedül maradt - visszament a házba, és a konyhában a tűzhely és gázcsap közötti gégecsövet a helyéről kiszakította, melynek következtében a nyitott gázcsapon keresztül a lakóépületbe a gáz szivárogni kezdett. A férfi ezután távozott az ingatlanból.

A gázszivárgást másnap reggel észlelte a budapesti munkahelyéről hazaérkező volt élettárs és értesítette a hatóságokat. A gázszivárgás miatt a robbanás veszélye fennállt, a további gázszivárgást a helyszínre érkező tűzoltók szüntették meg.
A gyanúsított bántalmazása következtében az ingatlanban tartózkodó férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el.
A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá a cselekmény elkövetésének jellegére és indítékára figyelemmel fennáll annak a veszélye is, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek