FÓKUSZBAN A TRÜKKÖS ÉS ONLINE CSALÁS

Kisfilmmel és interaktív előadással hívta fel a figyelmet a csalók különböző módszereire a szolnoki bűnmegelőzési szakember.

Kisfilmmel és interaktív előadással hívta fel a figyelmet a csalók különböző módszereire a szolnoki bűnmegelőzési szakember.


A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa a helyi Civil Házban tartott prevenciós előadást a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete szolnoki csoportjának. A rendőrnő az idősek sérelmére elkövetett, kiemelten az online csalások módjaira hívta fel a szépkorú résztvevők figyelmét interaktív előadás keretében. A témával kapcsolatos kisfilmeket is bemutatott a korosztályt leginkább veszélyeztető bűnös magatartásokról (lopás trükkös módszerrel, unokázós csalás), valamint az online térben elkövetett bűncselekményekről. A szakember felhívta továbbá a jelenlévők figyelmét azokra a telefonhívásokra, melyeknél a csalók banki alkalmazottnak adják ki magukat, és általában gyanús pénzmozgásra, nagyobb összegű átutalás indítására hivatkoznak.

Amennyiben hasonló telefonhívást kap, fogadja meg tanácsainkat:

A beszélgetés elején kérdezze meg, hogy a hívó kit keres, és ha nem tudja az Ön pontos nevét, szakítsa meg a vonalat!
Semmilyen programot ne telepítsen, még a bank nevében telefonáló személy kérésére se!
Személyes vagy banki adatot, ideértve a bankkártyaadatokat is, ne osszon meg telefonon senkivel! Ha valóban banki ügyintéző hívja, ő ismeri a szükséges adatokat!
Elektronikus banki ügyintézéséhez mindig használja a pénzintézet által üzemeltetett, biztonságos mobilapplikációt vagy webfelületet!
További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek