Feleségét terrorizálta a frissen szabadult férj - letartóztatták

A Szolnoki Járási Ügyészség testi sértéssel, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indítványt tett annak a 62 éves rákóczifalvai férfinek a letartóztatására, aki 2020 őszén rákóczifalvai házában rendszeresen terrorizálta feleségét.

 

A járási ügyészség indítványa szerint a férfi 2020. július közepéig fogházban volt, ahol a felesége sérelmére elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztését töltötte. Szabadulását követően a férfi hazaköltözött rákóczifalvai házukba, de minden nap italozott, feleségével továbbra is agresszív volt. 2020. októberétől már mindennapossá vált, hogy a férfi a feleségével kiabált, illetőleg megverte, megrugdosta, vagy valamilyen módon megalázta őt. Egy alkalommal például leöntötte sörrel az asszonyt, amíg az aludt.

A férfi 2020. november 7-én reggeltől kezdve italozott. Dél körül az ittas gyanúsított megpofozta és hajánál fogva megcibálta a sértettet, aki átmenekült a szomszédba férje támadása elől. A szomszédok által értesített rendőrök előállították a férfit a kapitányságra.

A férj a rendőri intézkedés befejezését követően, az esti órákban tért haza rákóczifalvai házába, ahol rátámadt alvó feleségére. Az asszony arra ébredt, hogy a férje pofon vágta. Ekkor a sértett gyorsan felkelt az ágyból és kiszaladt az előszobába. A férfi azonban utolérte és köntösénél fogva a földre rántotta, majd kezével a padlóhoz szorította és életveszélyesen megfenyegette feleségét amiatt, hogy „bevitette” a rendőrökkel. A nőnek sikerült kiszabadítania magát férje szorításából és átrohanni a szomszédba, ahonnan ismét kihívták a rendőrséget.

Az ügyészség a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt tartotta szükségesnek a gyanúsított letartóztatását.

 

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 10-én az ügyészség indítványával egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

A végzés nem végleges, mert a gyanúsított gondnoka még nem nyilatkozott.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14