A felboruló hinta okozta sérülés miatt halt meg egy gyermek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy tiszaszentimrei személlyel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt.

2020. július 16-án délután Tiszaszentimrén két, rokon kislány hintázni szeretett volna, ezért megkérték egyikük anyukáját – a vádlottat - , hogy az udvaron felállított hintát tartva segítsen nekik játszani.

A nő - a szokásos módon - a talajhoz nem rögzített hintát megfogta és a felborulás megakadályozása érdekében a hinta állványát megtartotta.

A kislányok ellentétes irányba lendülve hintázni kezdtek, amikor néhány perc elteltével a vádlott elengedte a hintát és a pár lépés távolságra lévő telefonjáért indult, hogy megnézze, mennyi az idő.

A hinta ekkor hátra felé felborult és az ugyanabba az irányba, a hintából kieső gyermek mellkasára zuhant.

A 4 éves kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a vádlott azonnali segítsége és a gyors, szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A másik kislány az ellenkező oldalra esett ki, ezért ő nem sérült meg.

A vád szerint a hinta szerkezete nem volt rögzítve, a vádlott pedig nem tartotta meg az instabil hintát, ezért következhetett be a baleset.

Az ügyészség indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd első fokon bírói döntést hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14