Rendőrségi hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy kunhegyesi lakos közlekedett személygépkocsival Kenderes külterületén, a 4201. úton 2020. október 31-én 10 órakor. A sofőr haladása során, egy útkereszteződéshez érve, figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítását és összeütközött egy arra közlekedő személygépkocsival. A baleset következtében a kunhegyesi nő autójában utazó kiskorú – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülését szenvedett.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására. Kérjük, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Tiszafüreden a Debreceni úton a Béke tér irányába 2020. október 31-én 19 óra körül. A sofőr haladása során elveszítette uralmát járműve irányítása felett, ami miatt a bal oldali útpadkára felhajtott, majd nekiütközött egy utcafronti ingatlan falának és a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a gépjármű utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A járőrök a helyszínen elvették a 33 éves jogsértő vezetői engedélyét.

Egy jászfényszarui lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén 2020. október 31-én 19 óra 15 perc körül. A sofőr haladása során későn észlelte, hogy a sávjában a forgalom – a kereszteződés fényjelző készülékének tilos jelzése miatt – megállt, ami miatt nekiütközött az előtte álló gépkocsinak, majd ezt további három alkalommal megismételte. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr alkoholtól befolyásolt állapotban ült a járműve volánja mögé. A 38 éves férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, majd mintavételre előállították a helyi rendelőintézetbe.

Úgy tűnik hiábavaló a rendőrség figyelmeztetése, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, továbbá önmaga és mások életét is veszélyezteti. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14