TANÚKIHALLGATÁSRA KERÜLT SOR

A Szolnoki Törvényszéken megkezdődött a bíróság előtti bizonyítási eljárás abban a büntetőügyben, melyben egy 35 esztendős fiatalembert édesapja megfojtásával vádol a vármegyei főügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. február 17-én emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 34 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki rendszeresen – egy esetben közvetlen életveszélyes sorozatbordatörést, egy esetben ujjcsonttörést okozva –
bántalmazta, és végül 2021. szeptember 3-án este 20:00 óra körüli időben karcagi otthonában dulakodás közben megfojtotta az édesapját. Az ügyben tanúkihallgatásra került sor. Megrázó tudósítás következik.

A vádlott nem mondott le a tárgyaláson való részvételi jogáról.
A vádirat szerint a vádlott fiatal kora óta erős italozó életmódot folytatott, ebben édesapja volt a példaképe. Az is közös vonásuk volt, hogy amikor együtt vagy külön-külön italoztak, agresszívek, kötözködők, kiszámíthatatlanok voltak. Ezért aztán közös alkoholizálásuk minduntalan veszekedésekbe, dulakodásokba, verekedésekbe torkollott. Gyakorta a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia összetűzéseiknél.

Egyik ilyen alkalommal a fiú – a vádirat szerint – megfojtotta az apját. Történt ez 2021 szeptember 3-án este 10 és 4-én hajnali 5 óra között. A védelem arra épül, hogy ebben az időben egy ismeretlen személy járt a karcagi Gyep utcai házban, és ő ölte meg az idősödő férfit.
A tárgyaláson a vádlott családja, az édesanyja, két testvére és egy ismerősük volt a beidézett tanú. Dr. Hajdú Anna bírónő azonban csak a húgot tudta meghallgatni, akinek hosszan tartó vallomása miatt a többiekre már nem maradt idő.
Ám a lánytestvér beszámolója is alaposan megvilágította a halálos tragédia mögött húzódó családi sorscsapást, amely az italos üvegekben bújik meg. Három gyermek, két fivér és egy leánytestvér, illetve az édesanyjuk úgy élték mindennapjaikat, hogy a családfenntartó örökösen részeg, emiatt mindenkibe beleköt. Az anya tűrte sorsát, a gyermekek pedig amikor felnőtté váltak, azonnal elköltöztek otthonról. Ám az apa a legidősebb fiút még távollétében is felkereste, minduntalan nyaggatta, bántalmazta. Talán nem csoda, hogy a fiú ugyancsak az alkoholba, illetve a kábítószer hatású gyógyszerek világába menekült.

Két évvel ezelőtt szeptemberben bekövetkezett a tragédia, egy 2021 szeptember eleji veszekedés, verekedés az apa halálával végződött.
A tárgyaláson még nem körvonalazódott pontosan, hogy mi történhetett, azonban a nyomozati és korábbi szakértői vélemények nem „idegen”, hanem rokoni, még pedig a megfojtott apa saját fiúi kezűségre mutatnak.

A tárgyalást dr. Hajdú Anna bírónő egy későbbi időpontra elnapolta.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek