ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT A TETŐT MEGBONTÓ BETÖRŐNEK

Tiszafüredi Járási Ügyészség indítványt tett egy 28 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatására kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. június hónapjában egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei községben 6 alkalommal követett el lopási cselekményeket. A terhelt 1 alkalommal egy élelmiszer-boltba, míg 5 másik alkalommal magánszemélyek ingatlanaiba ment be a sértettek tudta nélkül. A férfi 3 esetben a nyitott ajtón keresztül, 2 esetben a zárt ajtót benyomva, míg egy alkalommal a padlásfeljárót megbontva jutott az ingatlanokba, és a 6 helyszínről összesen 700.000 Ft-ot meghaladó értékben lopott el használati tárgyakat.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a férfi ellen már más cselekmény kapcsán korábban vádiratot nyújtott be a Tiszafüredi Járásbírósághoz, mely büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. Ezen túlmenően – a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel - fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, továbbá – mivel bejelentett munkahellyel sem rendelkezik – fennáll annak a veszélye is, hogy a korábban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb bűncselekményeket követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A döntés ellen a terhelt fellebbezett, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek