LETARTÓZTATÁSBAN A MOZGÁSKÖVETŐ ESZKÖZT A LÁBÁRÓL LEVÁGÓ FÉRFI

A Szolnoki Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt indítványozta egy 24 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását.

A letartóztatott férfinak a bűnügyi felügyeletét jelen cselekmény előtt - az ellene emberölés bűntette miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárásban - az elsőfokú bíróság elrendelte és előírta, hogy lakóingatlanát nem hagyhatja el továbbá a bűnügyi felügyelet szabályainak betartása céljából a terhelt mozgását nyomon követő technikai-eszköz alkalmazását is elrendelte a bíróság.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. július 13. napján az esti órákban a bűnügyi felügyelet helyéül szolgáló ingatlanát elhagyta, majd a bűnügyi felügyelet betartásának ellenőrzésére szolgáló mozgáskövető technikai-eszközt - abból a célból, hogy az ellene emberölés bűntette miatt folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát - az utcán egy késsel levágta és azt egy bokor alá rejtette.

A férfi ezt követően egy Szolnokra tartó távolsági buszra felszállt és Szolnok irányába közlekedett, majd - mivel a nyomkövető eszköz eltávolítását a rendőrség észlelte - az esti órákban a 4-es számú főúton a rendőrjárőrök elfogták.
A férfi szökésén túlmenően a járási ügyészség azért is indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert előéletére figyelemmel fennáll vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását elrendelte.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14