ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Soron kívüli ülést tartott a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

Köszöntötte a testület Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsost, aki 13 évig szolgált a Szent István király Római Katolikus Plébánia élén. Tisztelendő úr köszönetét fejezte ki a város vezetői irányába, akik mindig támogatták munkásságát és elmondta, hogy Karcag örökké különleges hely marad a szívében.

A július 1-én Szolnokon megrendezett II. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny és Nyílt Világkupán Magyar Levente, a Karcagi Sportegyesület Karate és Thaibox szakosztály versenyzője első helyezést ért el. Őt és edzőjét, Gyarmati Imrét is köszöntötte a testület.
Településfejlesztési célokhoz kapcsolódóan szükségessé vált Karcag Város Településszerkezeti tervének, valamint a Karcagi Építési Szabályzat és Szabályozási tervének módosítása.
A Városi Önkormányzat Városgondnoksága alapító okiratának módosítására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta a testület.
2015 óta támogatja az önkormányzat a Medicopter Alapítványt. Képviselői javaslatra a 2023- ra tervezett támogatási összeg duplájával járul hozzá a város a sürgősségi betegellátásban alkalmazott eszközök beszerzéséhez.
Szükségessé vált a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó megállapodás módosítása és aktualizálása.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Kacsóh u. 16. szám alatti ingatlanra érkezett egy vételi ajánlat. Az értékesítésre tett javaslatot elfogadta a testület.

A Noszvaj belterületén található 1158 és 1161 hrsz-ú ingatlanok vételi árajánlatának elfogadása is megszavazásra került.

A Noszvaj belterületi 1057/1 hrsz-ú ingatlan versenyeztetés útján történő értékesítését is tárgyalták.
2017-ben pályáztak a karcagi kistérség települései konzorciumi formában, a „Helyi identitás és kohézió erősítése” című pályázatra, aminek zárása előtt lehetőség nyílt egy ráemelési kérelem benyújtására, ami egyhangúlag megszavazásra került.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek