ELADÁSRA HIRDETI? AKKOR NE FIZESSEN!

Ha nem vásárolni, hanem eladni kíván, akkor is az online csalók hálójába kerülhet.

 

Az utóbbi napokban több hasonló csalás is történt Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, épp ezért a bűnmegelőzési szakemberek az elkövetők módszereire kívánják ráirányítani a figyelmet.

Egy szolnoki férfi eladásra hirdette meg iPod készülékét. Hamarosan egy érdeklődő is akadt, aki chaten vette fel vele a kapcsolatot. A vevő futárszolgálattal történő szállítást kért, majd egy e-mailt küldött a hirdetőnek, amelyben a futárszolgálat logója is szerepelt. A hirdető az üzenetben leírtak szerint, különböző hitelesítéseket végzett és megadta bankkártyája adatait, majd észlelte, hogy a bankszámlájáról nagyobb mennyiségű készpénzt utaltak át.

Egy 26 éves jászberényi hölgy is hasonlóan járt. Ő egy táskát szeretett volna eladni, amelyet az egyik közösségi média piacterén akart eladásra kínálni. A vevő hamarosan jelentkezett is, és azt írta, csomagküldő szolgálattal kéri a terméket. Az idegen a hirdető e-mail címére küldött egy linket. A sértett erre rákattintott, majd megadta a különféle banki adatait a felugró ablakokban.

Egy 27 éves fegyverneki, egy 32 éves jászberényi és egy 28 éves törökszentmiklósi lakos is a csalók áldozatává vált. Ők egy adásvételre létrehozott applikáción hirdették meg az eladni kívánt termékeiket. A vevőnek jelentkező csaló ezekben az esetekben is csomagszállító céggel kívánta megkapni az árut, e-mail üzenetet küldött a hirdetőknek, akik az abban lévő linkre kattintva, a megnyíló honlapon megadták a banki adataikat. Csak később vették észre, hogy a bankszámlájukról nagyobb összeget elutaltak.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt bővebben olvashatnak! Ismerjék fel a csalók módszereit!

Ha eladásra kínálnak bármilyen terméket, legyenek óvatosak! Ne kattintsanak az idegentől érkező levélben lévő linkre, pláne, ha az olyan oldalra visz, ahol a banki adataikat kell megadni! A vevőnek egyedül a bankszámlaszámukra lehet szüksége, hogy kiegyenlítse a tartozását!

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek