Premier League - Szoboszlaiék a Chelsea ellen kezdik a bajnokságot

Két magyar válogatott labdarúgó, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is biztosan érdekelt lesz az angol labdarúgó Premier League hétvégén induló szezonjában, közülük előbbi rögtön egy rangadón, a Chelsea elleni találkozón mutatkozhat be tétmérkőzésen új csapatában, a Liverpoolban.

A presztízsmeccsen az előző szezonban egyaránt csalódást keltő csapatok mérik össze erejüket. A Jürgen Klopp vezette, legutóbb ötödik Liverpoolnál hat távozó is volt a nyáron, a középpálya kicserélődött. Ott a felkészülési mérkőzések alapján a német szakember kulcsszerepet szán az RB Leipzigtől júliusban - sajtóhírek szerint - 70 millió euróért szerződtetett Szoboszlainak, valamint a vele szinte egy időben Liverpoolba érkezett Alexis Mac Allisternek, a világbajnok argentin válogatott alapemberének.

A magyar nemzeti együttes csapatkapitánya négy felkészülési mérkőzésen lépett pályára a szigetországi csapatban. A legutóbbi kettőn, a Bayern München és a Darmstadt ellen is kezdőként szerepelt, előbbin 75, utóbbin pedig 60 percet játszott, ez alapján pedig szinte biztosan lehetőséghez jut majd az elmúlt idényben csak 12. londoni gárda elleni vasárnapi, idegenbeli találkozón.

Kerkez Milost, a válogatott 19 éves balhátvédjét július második felében szerezte meg a holland AZ Alkmaartól a Bournemouth, mely sajtóhírek szerint 18 millió eurót fizetett érte, és szinte biztosra vehető, hogy komoly szerepet szán neki. Kerkez a felkészülési időszakban három barátságos mérkőzésen játszott, és mindháromszor ő volt a kezdő baloldali védő, ráadásul már a Southampton elleni bemutatkozó meccsén 76 percet töltött a pályán, majd az Atalanta és a Lorient elleni mérkőzéseket végigjátszotta.

A Bournemouth, melynek az előző szezonban nem voltak kiesési gondjai, és végül a 15. helyen zárt, az új szezont szombaton hazai pályán kezdi meg a West Ham United ellen, mellyel magyar idő szerint 16 órától csap össze.

A hétfőn a Ligakupa-címvédő, bajnoki harmadik Manchester United ellen pályára lépő Wolverhampton Wanderersnek ugyancsak van magyar játékosa Bolla Bendegúz személyében, aki az előző szezonban a Grasshoppersnél szerepelt kölcsönben. A svájci együttesnél ugyanakkor június 30-án lejárt a kölcsönszerződése, a Wolves keretében viszont a csapat honlapján jelenleg nem szerepel, így kérdéses, hogy a magyar válogatott jobbhátvéd hol játszik majd az új idényben.

A Premier League új szezonját stílszerűen a bajnoki - illetve Bajnokok Ligája- és FA Kupa- - címvédő Manchester City nyitja meg. Josep Guardiola együttese, mely a vasárnap rendezett angol Szuperkupát büntetőpárbaj végén elveszítette az Arsenallal szemben, a Burnley vendégeként mutatkozik be pénteken este.

A bajnoki címre hajtó, legutóbb ezüstérmes Arsenal szombat kora délután a Nottingham Forestet látja vendégül, a 2022/23-ban negyedik Newcastle United pedig néhány órával később az Aston Villát fogadja.

Premier League, 1. forduló:
---------------------------
péntek:
Burnley-Manchester City 21.00
szombat:
Arsenal-Nottingham Forrest 13.30
Bournemouth-West Ham United 16.00
Brighton-Luton 16.00
Everton-Fulham 16.00
Sheffield United-Crystal Palace 16.00
Newcastle United-Aston Villa 18.30
vasárnap:
Brentford-Tottenham Hotspur 15.00
Chelsea-Liverpool 17.30
hétfő:
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 21.00

Fotó: Liverpool FC

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek