ÁRTATLANNAK VALLOTTA MAGÁT

Ártatlannak vallotta magát az előkészítő tárgyaláson a tomajmonostorai busz sofőrje.

Az 57 éves férfi vezette azt a járművet, amelyben egy négyéves kislány teste annyira felforrósodott, hogy három nappal az eset után életét vesztette.

A nyugalom megzavarására alkalmas híranyag következik.

Tomajmonostorán tavaly június hetedikén az iskolások leszálltak az őket a szomszédos településekről iskolába szállító buszról, amelyen már csak a négyéves Inez maradt. Őt az óvodához kellett volna vinni, ám a sofőr ott nem állt meg, hanem nyolc órakor egy parkolóba hajtott. A busz légtere ötven fokosra melegedett a forróságban. Mikor háromnegyed háromkor megtalálták a kislány, már negyven fokosnál is forróbb volt a teste. A gondos orvosi ellátás ellenére három nappal később életét vesztette.

A Tiszafüredi Járásbíróságon kezdődött el a tragédia előkészítő tárgyalása. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az autóbusz vezetőjét.


A vádhatóság egy év tíz hónap fogházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott- aki nem járult hozzá, hogy róla felvétel készülhessen- tagadta bűnösségét. Így a négyéves kislány halála ügyében tárgyalást kell tartani.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek