Szepesi Tibor: példát kell mutatni az intézményeknek is

Egy sikeres pályázat révén több tízezer szelektív hulladékgyűjtő edény tudott beszerezni a Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. A részleteket Balajti József ügyvezető igazgatótól tudtuk meg.

Évekkel ezelőtt elindult a szelektív gyűjtő program a városban, de az akkori kuka mennyiség nem volt elegendő, jóval nagyobb volt az igény, mint amennyi eszközt be tudtak szerezni. Most lehetőség nyílt arra, hogy újabb pályázat keretében ilyen eszközöket vehettek. Először azoknak adják át az edényeket, akik évek óta várólistán vannak, majd az újonnan csatlakozók is hozzájuthatnak.

A kft. telephelyén több tízezer hulladékgyűjtő edényt osztanak szét, de van más fejlesztés is. A Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Karcag Városi Önkormányzattal közösen nyert pályázaton, így a karcagi és a tiszafüredi hulladék-kezelőben is megújul a szociális épület, a hulladékkezelés rendszere. A vegyes kommunális hulladékot is előzetes válogatógépen tudják átengedni, ezáltal csökken majd a lerakásra kerülő hulladék. A pályázat keretében az elkülönítetten kezelt hulladék gyűjtésének erősítésére - sárga és barna kuka - is kiterjed.

A szakember szerint egyre erősödik az elkülönített hulladékgyűjtés, ez látható a mennyiségében és a minőségében is. A lakosokat arra kérik, figyeljenek arra, hogy lehetőség szerint tisztán kerüljenek ezek az anyagok a szelektív kukákba. A hulladék szétválogatása színre és fajtákra helyben, a most kialakított csarnokban történik majd, ezen a telephelyen a szállító járműveket is elhelyezik majd .Most vette át a sárga és barna szelektív hulladékgyűjtő edényt Szepesi Tibor képviselő is.

- Azt gondolom, nagyon fontos a környezetvédelem, eddig is volt lehetőségem sárga és barna zsákra, sőt a zöld komposztálót is használtuk. A lakosok is egyre inkább környezettudatosak, péntek délelőtt van a mi szállítási napunk, s akkor azt látom, ki van sok helyen készítve a sárga, barna kuka vagy zsák a fekete kuka mellé. Egyre többször találkozom a szelektív üveggyűjtő szigeteken is olyan karcagi lakosokkal, akik fontosnak tartják odavinni a szétválogatott hulladékot - fogalmazott a képviselő, aki szólt arról is, hogy a Déryné intézményeiben is vannak szelektív gyűjtők, mert példát kell mutatni az intézményeknek, a szülőknek. Ha a gyermekek, fiatalok ebben nőnek fel, felnőttként tudatosan fogják óvni környezetünket, Földünket, bolygónkat - vélte Szepesi Tibor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14