SZÜRETELIK A SÁRGADINNYÉT

Az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs, a sárgadinnye is érik.

Idén drágább lesz a termés, ennek oka, hogy kisebb területen termelték a gyümölcsöt, és a megugró termelési-, szállítási- és munkaerő-költségeket is be kell építeni az árba.

Idén kiváló minőségre, de mérsékelt mennyiségre számítanak a gazdaságban. A tavalyi 3500 hektár helyett idén csupán mintegy 2800-3000 ezer hektárnyi területen ültettek dinnyét a termelők. A költségek megugrása miatt a nyári főszezonban sem számíthatunk alacsony kiskereskedelmi árra, tavalyihoz képeset 30-40 százalékos áremelkedésre számíthatunk.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek