TISZA-TÓ KIÁLLÍTÁS

Megnyitotta kapuit a Tisza-tó 50. születésnapja tiszteletére készült kiállítás, amelynek címe: Évezredes időutazás a Tisza-tó -partján.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki a Tisza-tó és az élővilágának fontosságára hívta fel a figyelmet.

-Akár itt élünk, akár turistaként jövünk ide, igazi feltöltődést jelent a természetben a Tisza-tó élővilágát: az állat- és növényvilágot megcsodálni, megnyugtat bennünket. A Tisza-tó mindig más arcát mutatja, amit időről időre érdemes felkeresni-hangzott el a megnyitón.
A Tisza-tó múltját bemutató kiállítás a Kiskörei Vásárhelyi Egyesület segítségével jött létre. Magyar Csilla, Kisköre polgármestere jelezte, büszkeséggel tölti el, hogy az eleink Magyarország legnagyobb megújuló erőművét is magába foglaló vízlépcsőt tudtak építeni.
A kiállításon az építkezés is megelevenedik a látogatók előtt, de látható több lelet és olyan tárgy is, ami a Tisza-tóhoz és a településhez köthető.
A Tisza-tó 50 éves évfordulójának alkalmából nem csak kiállítást rendeznek a kisköreiek. Több program közül is választhatnak azok, akik ellátogatnak a településre.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.