Tanévnyitó a Refiben

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 25. tanévét kezdi. A hétfői tanévnyitón előbb az alsós, majd a felsős tanulók évnyitóját tartották a Református Nagytemplomban.

A Konczné Lehoczky Krisztina lelkész nyitó áhítata és a diákok műsora után a megjelent diákokat, szülőket Földváriné Simon Ilona igazgató köszöntötte. Mint elhangzott, a beírt tanulólétszám 435 fő, a tantestület 29 fős.

Az új tanévben 20 osztályban és 7 napközis csoportban kezdődik el a nevelő-oktató munka. 71 első osztályos tanuló kezdi meg a tanévet három osztályban - sorolta az iskolavezető, majd szólt arról is, hogy a nyáron felújításokra, tisztasági meszelésekre került  sor. A járványügyi előírásoknak megfelelően megtörtént a három telephely teljes, mindenre kiterjedő fertőtlenítése, amelyet folyamatosan végeznek majd a tanév során. Az országban egyedülálló technológiával ózon és 100%-ban környezetbarát fertőtlenítés történt, ami több mint két hónapig vírusölő hatással bír, a KERMI vizsgálata alapján. Kiosztás előtt fertőtlenítésre kerültek a tankönyvcsomagok is. Új iskolabútorokat vásároltak, a külső kamararendszer kiépítését követően sor került a telephelyeken a belső kamerarendszerek kiépítésére.

Érintőképernyős interaktív táblák segítik az oktató munkát. A klímarendszer kiépítése is folyamatos. Nyáron 11 tábort tartottak, az iskola végig nyitva volt, felügyeletet tartottak. Kiválóan Akkreditált Tehetségpont Iskolaként szakmai munkájukat a minőségi oktatás mellett a tehetségnevelés határozza meg az új tanévben is, a munkacsoportok nagy gondot fordítanak a környezeti nevelésre, valamint az egészségnevelő munkára. Gazdag sport, szakköri és szabadidős programokat állítottak össze diákjaik számára - sorolta Földváriné Simon Ilona a tanévnyitón.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.