Rendhagyó Óvodai Ünnepség

A pedagógusnak új művészetet kell megtanulnia, azt, hogy a gyermek segítőtársa és vezetője legyen, és elvezesse őt azokhoz az eszközökhöz, amelyekre akkori fejlődése fokán szükség van. Maria Montessori ezen szavaival köszöntötte Kunné Nánási Mónika, intézményvezető-helyettes a Madarász Imre Egyesített Óvoda augusztus 28-ai, pénteki ünnepi rendezvényén a megjelenteket a Déryné Kulturális Központban.

- A mai ünnepség rendhagyó, hiszen nagyon különleges és nehéz helyzeteket kellett az elmúlt tanévben megoldanunk. Ezekben a pillanatokban támogattuk egymást, ez idő alatt tapasztalatokban lettünk gazdagabbak, eredményeket értünk el, amelyeket ezúton is szeretnék megköszönni valamennyi dogozónknak. A fenntartónknak, a képviselő-testületnek is köszönöm, hogy támogattak döntéseinkkel bennünket, biztosították a zavartalan működésünket,s a védekezésben pedig mi is részt vettünk. Hálás szívvel köszönöm a szülőknek a fáradhatatlan munkálkodásukat, melyet az elmúlt hónapokban gyermekük nevelésében otthon tettek, s közben munkájukban is helyt álltak. Mi is fejlődtünk ez idő alatt, elértünk olyan eredményeket, amelyekhez már korábban hozzákezdtünk,s  ezek segítik a napi munkánkat. Kiváló akkreditált tehetségpontként működhetünk, a hátrányos helyzetű gyermek oktatásában és a tehetséggondozásban is előre léptünk, tevékeny és élmény-gazdag szakmai műhelyeket alakítottunk és működtettünk. Ezeket indítjuk az új tanévben is, hogy minél sikeresebbek legyenek óvodásaink a későbbiekben - hangsúlyozta köszöntőjében Gulyás Ferencné intézményvezető, majd díjátadás következett.

Benéné Kecskeméti Anna, a Csokonai úti óvoda tagóvoda-vezetője nyugdíjba megy 42 éves szakmai munka után. Pályáját Gulyás Ferencé méltatta, majd virágcsokorral köszöntötte ez alkalomból s átadta részére dr. Kásler Miklós emberi források minisztere "Pedagógus Szolgálati Emlékérem" kitüntetését.

A Csokonai úti Óvodából 40 év óvodapedagógusi munka után megy nyugdíjba Kisariné Kálmán Enikő óvodapedagógus, akit szintén Gulyás Ferencné köszöntött ebből az alkalomból, majd óvodásaik, a Pitypang és Katica csoportos gyerekek adtak részükre műsort. A gyermekeket felkészítette Pintér Dóra és Krézné Szabó Katalin óvodapedagógus.

A Zöldfa úti Óvodából Láposi Ilona pedagógiai asszisztens 44 év után ment nyugdíjba. Pályafutását Gulyás Ferencné idézte fel, s kívánt neki tartalmas nyugdíjas éveket, majd óvodásai köszöntötték. A műsort összeállította és a gyermekeket felkészítette Harsányiné Szabó Ilona tagóvoda-vezető és Csapóné Horváth Marianna óvodapedagógus.

- Karcag Város Önkormányzata nevében szeretettel köszöntöm Önöket a mai rendezvényen. Láttuk, tapasztaltuk, hogy az elmúlt időszakban milyen sokat tettek azért, hogy minden szeglete és a nap minden perce olyan legyen, amelyben " jó gyereknek lenni". Intézményként sokat tesznek azért is, hogy óvodásaink szülei napközben nyugodtan végezhessék munkájukat, mert gyermekeiket biztos kezekben tudhatják. Tudom, hogy  óvodáink dolgozóinak fontos a szakmai elhivatottság, a magas színvonalú pedagógiai munka megvalósítása. Büszkék vagyunk az itt folyó szakmai munkára, a kulturált környezetre. Köszönjük azt a teljesítményt, a sok munkát, amelyet végeznek óvodáinkért, óvodásainkért, szüleikért, városunkért - fogalmazott ünnepi beszédében Szepesi Tibor önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnöke, aki a képviselő-testület nevében megköszönte a szakemberek töretlen, magas szintű munkáját, s a következő évekre is ilyen magas szintű óvodai oktatást kívánt a város legfiatalabbjai részére. Az óvodák dolgozóinak pedig sok-sok gyermekmosolyt és jó egészséget.

Ezután jubileumi jutalmakat adtak át. 25 éves jubileumi díjban részesült Molnárné Kovács Ildikó, 40 éves jubileumi díjban részesült Farkas Jánosné óvodapedagógus és Kisariné Kálmán Enikő óvodapedagógus.

Az intézmény 16 évvel ezelőtt díjat alapított, amellyel a nevelőközösség javaslatára elismeri a kimagasló szakmai munkát mind szervezeti, mind nevelői szinten. Az "Év pedagógusa a 2019/2020-as nevelési évben Posztósné Kovács Éva, a Takács Péter úti Óvoda tagóvoda vezetője, Kisariné Kálmán Enikő, a Csokonai úti Óvoda óvodapedagógusa és Tóthné Török Judit, a SZIM Óvoda óvodapedagógusa. Az év pedagógiai munkát segítő díjat kapta Láposi Ilona, a Zöldfa úti Óvoda pedagógiai asszisztense és Seresné Bődi Viktória, az intézmény óvodatitkára. Az év óvodája címet a Zöldfa úti Óvoda kapta. A díjakat Szepesi Tibor és Gulyás Ferencné adta át, majd a  díjazottakat a Kun KUCKÓ diákszínjátszói - Csapó Marianna és Deák Virág - köszöntötték. Felkészítőjük Szabó Péterné drámajáték és bábcsoport vezető volt. -de-

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14