Czomba Sándor- Rendkívül fontos kormányzati feladatnak tekintjük a kkv-szektor támogatását

Az \"Innováció elősegítése a kkv-kban\" című eseményen, az IPOSZ nemzetközi konferenciáján, fontos gondolatokat osztott meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor.

 A konferencia kiemelkedő jelentőséggel bírt a kkv-k fejlődése és versenyképességének növelése szempontjából, melyen számos európai ország képviselői is részt vettek.
Czomba Sándor beszédében hangsúlyozta az európai országok közötti tapasztalatmegosztás fontosságát, hiszen az európai munkaerőpiacok hasonló kihívásokkal néznek szembe. Ennek érdekében a kölcsönös tanulás és a közös megoldások kidolgozása elengedhetetlen.
Az államtitkár kiemelte az ügyfélközpontú technológiai innováció jelentőségét, mely magasabb szintű szolgáltatásokat és digitális fejlesztéseket kíván nyújtani mind a lakosságnak, mind a kisvállalkozásoknak. A szolgáltatási szektor szakemberhiánya komoly kihívást jelent, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelően képzett és digitális ismeretekkel rendelkező munkaerő felkészítésére.
Czomba Sándor elmondta, hogy a Magyar Kormány mindig is nagy figyelmet szentelt az európai országok tapasztalatainak, és a lehetséges megoldásokat és stratégiákat végig kell gondolni. Az innováció nemcsak a nagyvállalatokban, hanem a kisvállalatokban is meg kell valósuljon. A sikeres innovációhoz szükség van megfelelően felkészült, digitális ismeretekkel rendelkező munkaerőre. A foglalkoztatáspolitika ezen a területen járulhat hozzá leginkább a munkaerő kereslet és kínálat egyensúlyának javításához, melyet a magyar kormány a vendégmunkásdömping alternatívájaként tekint. A kormány messzemenően támogatja és minden lehetséges eszközzel elő kívánja segíteni a hazai kkv-szektor megerősödését és nemzetközi versenyképességének javítását. Ebből a célból Budapest a jövőben is szívesen ad helyet minden olyan szakmai fórumnak, amely előremozdíthatja az együttműködést ezeken a fontos területeken.


Németh László, az IPOSZ elnöke a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozói szektor minden nemzet gazdaságának kulcsfontosságú eleme, amely munkahelyeket teremt, szolgáltatásokat nyújt, és gazdasági stabilitást biztosít.
Az elnök rámutatott, hogy a kkv-knak ki kell használniuk a digitális forradalom és az új technológiák által nyújtott lehetőségeket. Ehhez megfelelő képzésre, szolgáltatásokra és támogatásra van szükségük, hogy hozzájáruljanak a GDP növekedéséhez, a foglalkoztatáshoz és a lakosság igényeinek kielégítéséhez.
Az elnök hangsúlyozta, hogy már számos jó gyakorlat létezik a digitális innováció terén az Európai Unióban és más európai országokban. Ezért fontos, hogy az országok párbeszédet folytassanak és tanuljanak egymástól az innováció előmozdításának és a kkv-k támogatásának terén.
Az IPOSZ nemzetközi konferenciája lehetőséget teremtett a résztvevők számára, hogy megosszák tapasztalataikat és közös stratégiákat dolgozzanak ki az innováció előmozdítása érdekében a kkv-kban.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek