A “Karcagi turisztikai attrakciók fejlesztése

Augusztus 27-én adták át a Karcag Városi Önkormányzat A “Karcagi turisztikai attrakciók fejlesztése című és a TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00005 kódszámú projekthez kapcsolódó Turisztikai rendezvény-központot az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő közelében.

A Karcag Városi Önkormányzat és a Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft. nevében Szepesi Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd szólt a városfejlesztő beruházásról. Mint elhangzott, a Karcag Városi Önkormányzat a fenti pályázat keretében elnyert 200 millió forint vissza nem térítendő, 100% támogatási arányú pályázati forrásból valósította meg a Karcagi turisztikai attrakciók fejlesztése projektet.

- A fejlesztés keretében a város három helyszínén hajtottunk végre turisztikai attrakciós fejlesztést: A Szélmalomnál, mely országos műemlékvédelem alatt áll - elkészült az épület vízszintes falszigetelése, drén szivárgó rendszer kiépítése és a vízelvezetés, az Erkel Ferenc utcai Kántor Sándor Fazekasháznál - mely helyi műemlékvédelem alatt áll - megtörtént az épület hátsó részének teljes felújítása. A harmadik helyszín, ahol jelenleg állunk - folytatta a képviselő -, megvalósult egy új építésű Turisztikai Rendezvényközpont.

A projekttel egyidőben egy 10 helyszínből álló turisztikai, tematikus attrakció is kialakításra kerül, a városban jelenleg már meglévő további 7 turisztikai szolgáltatást, attrakciót is bekapcsolja jelen fejlesztés szolgáltatásai közé annak érdekében, hogy a Karcag és térsége épített és természeti turisztikai látványosságaihoz érkező turisták részére egyedi, komplex turisztikai szolgáltatás nyújtásával biztosítsa a szabadidő hasznos, aktív eltöltését - fogalmazott Szepesi Tibor, aki szerint a fejlesztés is Karcag fejlődését, a térségben betöltött szerepét erősíti.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is elismeréssel szólt a projektről, s mint fogalmazott a Rendezvényközpont kiegészíti azt, amit ide, az egykori Kisfürdőbe, a mai Akácliget Fürdőbe álmodtak a város vezetői. A jótékony hatású vízben lehet gyógyulni, relaxálni és mostantól az uszoda, a gyógy- és élménymedence mellett van egy központ is, ahol a szellemi-lelki-testi frissességet lehet ápolni, megőrizni. Kívánom azt, hogy a jövőben is minél több karcagi és vidéki vendég jöjjön ide és használja megelégedéssel ezeket a létesítményeket - fogalmazott a képviselő.

A rendezvényközpontot szalagátvágással átadta Gyurcsek János alpolgármester, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Szepesi Tibor önkormányzati képviselő és Hubai Imre, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke.

A vendégeknek a rendezvényközpontot Czampó Klaudia beruházási ügyintéző mutatta be, majd a konferenciateremben Sandra Sándor ajánlotta a jelenlévők figyelmébe az általa szerkesztett "Gyógyulás és a rekreáció lehetősége a karcagi gyógyvízben és a nagykunsági régióban című kötetét.

A program zárasaként a jelenlévők megnézték a Nagykunságot és annak fővárosát, Karcagot bemutató turisztikai kisfilmet.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14