A PÉCSI NÉPRAJZ SZAK TANÁRAI ÉS DIÁKJAI LÁTOGATTAK EL VÁROSUNKBA

A Városházán Szepesi Tibor polgármester fogadta a vendégeket.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke tanulmányi kiránduláson vett részt városunkban, hogy közelebbről megismerjék a Nagykunság és Karcag történelmét, gazdálkodásának.

Jelen volt többek között prof. Dr. Nagy Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár, prof. dr. Vargyas Gábor professor emeritus, doktori program-vezető és Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója. A neves kutatóknak a városvezető szólt a Nagykunság fővárosáról, majd dr. Bartha Júlia etnográfus mutatta be a történelmi értékekben, hagyományokbanbővelkedő kunok történetét.

A vendégeket Nagy Emese, a Bengecseg Alapítvány vezetője- aki maga is hallgatója a tanszéknek- hívta meg városunkba.

A delegáció tagjainak a Református Nagytemplomban Kiss Zsigmond játszott orgonán, majd Elek György helytörténész mesélt a templomról. A Györffy István Nagykun Múzeumot dr. Nagy Molnár Miklós igazgató mutatta be az érdeklődőknek, majd a Gazdaházban a házigazdák Nagy Emese és Gánóczy Ferenc mutatták be a ház és a parasztpolgári réteg történetét, majd birkavacsorával vendégelték meg őket.

Ittlétük alatt a vendégek a kisújszállási rizsföldeket és feldolgozó üzemet is megnézték és karcagi gazdákkal is találkoztak.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14