TÚL AZ ÓPERENCIÁN INTERAKTÍV DÉLELŐTT

A Csokonai Könyvtárban tartotta foglalkozását a Madarász Imre Egyesített Óvoda Mesevarázs Munkaközössége. A túl az Óperencián interaktív mesés délelőttről Horváthné Balogh Barbara munkaközösség-vezetőt kérdeztük.

- A mai délelőttön minden óvodánkból érkeztek nagycsoportos óvodások, akik számára egy interaktív foglalkozást tartunk, ahol az általunk kiválasztott mesét próbáljuk feldolgozni minél élménydúsabban és játékosabban. Ehhez tartoznak különböző állomások, ahol a gyerekek a kézügyességüket, ének készségüket, mozgás készségüket fejleszthetik és tehetik magukat próbára - sorolta a szakember, akitől megtudtuk, hogy "A méhecske és a pillangó" mesét választották feldolgozásra.

- Abból az apropóból, ami kapcsolódik a tavaszi évszakhoz, a beporzók világnapjához, és próbáljuk célkitűzésként elérni, hogy a gyermekekben a környezet, a természet szeretete minél jobban elmélyüljön.

- A mai nap nem verseny, inkább csak kikapcsolódás.
- Törekszünk arra, hogy ez egy élmény dús délelőtt legyen, ahol mindenki egyénileg kipróbálhatja magát, s közben elkészítenek az óvó nénikkel olyan eszközöket, amivel ők is a mese szereplőivé válnak. A kézműves tevékenységen elkészült kis nyaklánc a mese szereplőivé varázsolja őket, ezt hazavihetik, így otthonukban, illetve az óvodákban újraélhetik a mesét és átadhatják a társaiknak is.

- A mesét már ismerősen hallgatják a kicsik.
- Az óvó nénik már ismertették velük a mesét, ami újdonság lesz a számukra, hogy mi adjuk elő, illetve interaktívan be is vonjuk a gyerekeket a történetébe, így a mese szereplőivé válhatnak - fogalmazott a szakember.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14