Zúzott kővel dobálta a 31-es úton közlekedő autókat három tinédzser Jászjákóhalmán

A fiatalokkal szemben jogerős ítélet született

A Jászberényi Járásbíróságon a napokban jogerősen lezárult annak a két 16 és egy 18 éves büntetlen előéletű jászsági fiatalembernek a büntetőügye, akik 2022. február 9-én este negyed hét körül, a helyi parkban talált zúzott kövekkel dobáltak meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személygépkocsit Jászjákóhalmán.

Az első autóban, aminek a „kavicszáporban” a szélvédője és a jobb első ablaka is megsérült, egy nő és három kisgyermek utazott. Az ezt követő autókat - melyekben kizárólag egy-egy férfi sofőr ült - a sárvédőjén, a jobb első ajtaján, a jobb első ablakán, illetőleg a szélvédőjén érte „találat”. A vádlottak a négy járműben összesen csaknem 680 ezer forint kárt okoztak, emellett közvetlenül veszélyeztették a közlekedés biztonságát, és az abban részt vevők életét, illetőleg testi épségét.

Az ügyben 2023. január 13-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három előkészítő ülést tartott, és az utolsón, 2023. május 16-án ítéletet hozott. A vádlottakat - akik valamennyien a váddal egyezően beismerték a bűncselekmények elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról - társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntettben és 4 rendbeli társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért kettejüket fejenként 80, illetőleg 120 óra közérdekű munkára ítélte, míg a harmadik társukat 1 évre próbára bocsátotta.

Az eltérés oka az volt, hogy a 120 óra közérdekű munka büntetéssel sújtott vádlottnak jelen eljárásban egy korábbi tettéért is felelnie kellett - ő volt ugyanis, aki 2020. októberében megrongálta a helyi piac fedett árusító helyeinek ereszcsatornáit -, a próbára bocsátott vádlottal szemben pedig személyi körülményei miatt alkalmazott enyhébb jogkövetkezményt a bíróság.
Az ítéletet az ügyészség, a vádlottak és a vádlottak védői is tudomásul vették, így az a kihirdetése napján, első fokon jogerőre emelkedett.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14