IPAROS KÖZGYŰLÉS

A Karcagi Ipartestület Egyesület és a Karcagi Ipartestületért Alapítvány elnökeinek és tagjainak mandátuma lejárt, ezért új választásra volt szükség.

A közgyűlésen az elmúlt évek eseményeiről, eredményeiről Laczik Dénesné elnök számolt be, míg az alapítványi munkáról Kurucz István, a kuratórium elnöke. A közgyűlésen mindketten leköszöntekés átadták a stafétát. A Karcagi Ipartestület Egyesület elnöke Kurucz István, az alapítványé Kovács Zsolt lett. A választás utáni iparos bálon a régi és az új vezetés köszöntője után Hubai Imre, a JNSZ Vármegyei Közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor polgármester is szólt a jelenlévőkhöz.

- Köszönöm Laczik Dénesnének azt az energiát, amit a karcagi iparos életbe fektetett és összetartotta a közösséget, de a többi vezetőnek is, akiknek nyomdokaiba most egy fiatalabb generáció lép. Óriási felelősségük van, mert egy ipartestületet kell képviselni, s azért is, mert Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében a Nagykunság gazdasági teljesítménye az elmúlt két évben nagyobb ütemben nőtt, mint a jászsági - mondta Huba Imre.

- Ez nagyrészt önöknek, iparosoknak köszönhető, hiszen az ipar teljesítménye határozza meg milyen a térség vonzereje, az eltartó képessége. Igaz, hogy mezőgazdaságban jók vagyunk, de a feldolgozottság szintje, az ipari termelés szintje még mindig alacsony. Itt is várjuk az előrelépést. Én minden segítséget felajánlok a magam és a vármegyei közgyűlés részéről is akár az operatív programok tervezésekor, akár az oktatás-nevelés-képzés támogatásakor, akár pedig a szakképzés átalakításakor, hiszen ez a város érdeke is - fogalmazott Hubai Imre.

Szepesi Tibor polgármester is megköszönte az előző vezetés munkáját.
- Önök nagyon sokat tettek azért, hogy az iparosok, az ipar fennmaradjon. Köszönöm Laczik Dénesné elnök asszonynak azt a kitartó munkát, amellyel védte az utolsó bástyákat is. Természetesen gratulálok mindkét a megválasztott vezetőségnek és nagyon jó munkát kívánok! Én is felajánlom azt a fajta együttműködést, amit az előző vezetéssel is megvalósítottunk. Bízom abban, hogy folytatni fogják azokat a hagyományokat, amelyeket a nagy elődök letettek az ipartestület érdekében, hiszen nincs olyan része az életünknek, amikor ne találkoznánk közvetlenül egy iparossal. Olyan természetesnek vesszük, hogy rendelkezésre állnak, végzik a munkájukat a nap 24 órájában. Önöknek köszönhető az, hogy Karcag él, virágzik, hogy azok az emberek, akik itt vannak közöttünk jól érzik magukat ezen a településen, hiszen tudnak kihez fordulni segítségért. Megköszönöm ezt az odafigyelést, ezt a rendelkezésre állást a város lakossága nevében is, amelyet azért végeznek, hogy itt mindenki jól érezze magát, és megtalálja helyét ezen a településen. Ezt kell folytatni, hiszen önök nélkül egy város, nem az, ami igazából lenni szeretne. Ezt a közös munkát kell folytatnunk - mondta a városvezető.

Az iparos bálon a jó hangulatról Farkas Judit zenész gondoskodott.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14