KUNRÓZSA CSIPKEKÖR KIÁLLÍTÁSA

A Déryné Kulturális Központban nyílt meg a Kunrózsa Csipkekör kiállítása.

A vendégeket Kunné Nánási Mónika mb. intézményvezető köszöntötte, a kiállítást Szőllősi Sándor, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani referense ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Ahogy fogalmazott csoda, amit a karcagi csipkeverők bemutatnak a nagyközönségnek.

A Kunrózsa Csipkekör kapcsolódott a " A Szakkör- tudásunkkal kézenfogva" programhoz is, amelyről bővebben is szólt a szakember.
A 2011-ben alakult Kunrózsa Csipkekör eredményeit az alapító-alkotó Fejesné Koppány Gabriella népi iparművész csipkeverő mutatta be.

Az általuk készített több száz munkából most csak egy kis ízelítőt hoztak, de a kör tagjai közreműködtek a régi karcagi csipkeminták felkutatásában, szakmai könyvük ma is sikeres. Kezdeményezésükre a Hungarikum Bizottságtól a magyar vert csipke, mint kiemelkedő nemzeti érték felvételt nyert a Magyar Értéktárba.

A csipkekör tagjai szeretnék átadni csipkeverő tudásukat a karcagi fiataloknak is.
A megnyitón közreműködött a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény növendéke Makai Boglárka, zongorán kísért Rab Zita Mónika tanárnő.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek