KÁTAI JÓTÉKONYSÁGI EST

A Kátai Gábor Alapítvány 2023. évi jótékonysági estjét nyolcadik alkalommal rendezte meg.

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában tartott jótékony est bevételét a Karcagi Kátai Gábor Kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges, nagy értékű eszközeinek beszerzésére fordítja majd az alapítvány kuratóriuma.

Az esten részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szepesi Tibor, Karcag polgármestere, Tamásné Czinege Csilla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese, valamintdr. Fazekas Gábor Gyula, a Kátai Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke és Nagyné László Erzsébet, a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója.

A fővédnök, F. Kovács Sándor térségünk országgyűlésiképviselője nagy szeretettel köszöntött mindenkit az immár hagyományos Kátai-esten.
- Örömmel látom, hogy nagyon sok ismerőssel találkozom, olyanokkal is, akikkel a hétköznap nem. Sajnos sokan vannak olyanok, akikkel előfordul, hogy hétköznap is találkozom akár a sürgősségin, akár valamelyik osztályon, az kevésbé vidám pillanat, de ez a mai este kárpótolni fog mindannyiunkat, engem és Önöket is azokért a nehéz pillanatokért, amikor betegként vagy ápoltként megyünk be a kórházba. Ez a vidám pillanat sok éve tartó hagyomány, ami azt mutatja, hogy a városnak és a térségnek fontos a kórház és a dolgozóknak is, hiszen egy közösség ereje megmutatkozik abban, ha nemcsak a munkahelyen, a hétköznapokon, az ügyeletben, az ügyeleti hétvégéken tudnak együtt lenni, hanem ilyen vidám pillanatokban is. Nem mindenki egészségügyi dolgozó itt, sokan vannak, akik nem kötődnek az egészségügyhöz, mégis úgy érzik, hogy egy ilyen alkalommal itt kell lenni, hiszen Karcag térségének az egészség ügye, a kórház ügye közös érték, közös kincs, amire mindannyiunknak kell vigyázni. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy az egészségügyi dolgozók szigorúan véve nemcsak szakmailag értenek a dolgukhoz, hanem a műsorokban is. Bízom benne, hogy mai is olyan műsort látunk, amely a nevetés, a vidámság gyógyító erejével hat mindannyiunkra. Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok, és azt, hogy ezt a hagyományt folytassuk, jövőre ilyenkor újból találkozzunk ezzel a társasággal, vagy még nagyobbal, mert amikor egy jó bálnak jó hangulata van, akkor többen sajnálják, hogy nem lehetnek itt. Bízom benne, hogy nagyon sokan fogják sajnálni, hogy nem lehettek ma este itt velünk, mindenkinek jó szórakozást kívánok! - zárta szavait a képviselő.

A Kátai Gábor Alapítvány nevében dr. Fazekas Gábor Gyula, a kuratórium elnöke köszöntötte a résztvevőket.
- Nagyon nagy öröm számomra, hogy idén is elfogadták a meghívásunkat. Engedjék meg, hogy az elmúlt év eseményeit összefoglaljam pár gondolat erejéig. A támogatásokból sikerült felújítanunk a kórház berekfürdői üdülőjének a villamos hálózatát, sikerült támogatnunk a kórház kórusának a fellépését, valamint a dolgozók szakmai továbbképzéseken való részvételét. E mellett klímaberendezéseket sikerült egyes osztályokon elhelyeznünk. Nagy öröm számomra, hogy minden évben egyre többen támogatnak minket, akár adójuk egy százalékának felajánlásával, akár vállalkozók egyéb tárgyi támogatásokkal. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki a bál szervezésében részt vett, valamint szeretném megköszönni a kórház összes dolgozójának az egész éves munkáját - mondta az elnök.

Nagyné László Erzsébet főigazgató szintén megköszönte az intézménynek nyújtott támogatásokat, adományokat, amelyek biztosították a Kátai Gábor Kórház dolgozóinak a munkáját és a kórház további fejlesztését. A jótékony est szervezésében résztvevőknek is megköszönte, hogy a munkájuk mellett erre is fordítottak időt.
- Remélem, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan tényleg úgy, ahogy képviselő úr mondta, hiányolni fogják, akik most nem lehettek itt, hogy nincsenek itt, s jövőre akarnak ismét, vagy újból eljönni. Nagyon jó érzés benneteket látni, mert akinek már volt része ilyen alapítványi jótékonysági estben, annak jó része itt van a mai napon is, és támogatja az intézmény működését, alapítványunkat. Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok és nagyon szép estét - hangzott el a főigazgatótól.

Szepesi Tibor polgármester Karcag Város Önkormányzata nevében megköszönte Nagyné László Erzsébet főigazgatónak és dr. Fazekas Gábor Gyula kuratóriumi elnöknek ezt a jótékony estet, amelyre sokan ellátogattak.
- Ezzel is támogatva azt a munkát, amelyet az alapítvány végez a kórház és természetesen a mi érdekünkben is. Nagyon nagy munka az, amelyet ők folytatnak, s nagyon nagy az a támogatás, amely azokból az adományokból jön össze, amely az alapítvány számlájára befolyik, nemcsak egy ilyen este alkalmával, hanem a különböző évközi támogatásokon, pályázatokon keresztül. Az előző időszakokban láthattuk, hogy a biztonságunk és az egészségünk mennyire törékeny, kiszámíthatatlan, hogy mi történik, mi következik be és kinek mi lesz a következő napja, hete, hónapja vagy éve. Ahhoz, hogy biztonságban és egészségben tudjuk magunkat, ahhoz szükséges, hogy a kórházban olyan elhivatott dolgozók legyenek: ápolók, orvosok, betegszállítók, idősgondozók, mentősök és még sorolhatnám sokáig -, akik azért tesznek, hogy mi, karcagiak Magyarországon és természetesen a Kárpát-medencében is biztonságban és egészségben tudjuk magunkat. Ez óriási munka, s azt gondolom, hogy támogatni, elismerni szükséges azt a munkát, amelyet ők végeznek. Ezen a mai estén is az ő egészségükre emeljük poharunkat, és bízunk abban, hogy továbbra is őrzik és vigyázzák egészségünket! - fogalmazott a városvezető.

A köszöntők után a Kátai Gábor Kórház MediSong Kórusa retro dalösszeállításával világkörüli útra indulhattak a résztvevők, majd a szülészeti, a gyermekosztályból és az újszülött részlegből alakult alkalmi táncegyüttes apáca-show-kánkán műsora megalapozta a jó hangulatot, amelyről aztán hajnalig az UV Duó gondoskodott.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek