MÁSNAP RENDEZVÉNY

 

MÁSNAP RENDEZVÉNY

A Kádas György EGYMI 3. alkalommal szervezte meg a Másnap című rendezvényét a karcagi Városi Sportcsarnokban, ahol a város iskolásai óvodásai is részt vettek.

A rendezvényen jelen volt Sági István karcagi tankerületi igazgató és Kissné Soós Ágnes szakmai igazgatóhelyettes, Pánti Ildikó önkormányzati képviselő és Szepesi Tibor polgármester,aki az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket.

- A Másnap szót tulajdonképpen jó pár évvel ezelőtt találtuk ki ennek a rendezvénynek. Kisújszálláson már 9. alkalommal rendezzük meg, célja, hogy a sérült gyermekeket, felnőtteket, fiatalokat elfogadjuk, lássuk, hogy nekik is vannak értékeik, tehetségesek ők is valamiben - mondtaTatár Jánosné intézményvezető.
Fontos szempont volt, hogy a városközpontban legyen, óvodások, általános iskolások és ami kádas gyermekeink együtt mutassák be mit tudnak, együtt lépjenek fel és közben a szórakozásra is lesz lehetőség - kézműveskedés, arcfestés, készségfejlesztő játékok, s az iskoladiákjainak munkáit is megnézhették.

Az érzékenyítést - kerekes székesek, látássérültek, értelmi sérültek elfogadtatása - nem lehet elég korán kezdeni, így örülök annak, hogy az óvodások is itt vannak, így már kicsi korban megtörténik az elfogadás.

A nap során felléptek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakosai, pedagógusai, táncoltak a kádasos-gyermekek, a Dalma Dance karcagi tagozatosai modern tánccal, a, Kuthen utcai óvodások mesével léptek fel. Karcagi-Nagy Zoltán és Andy pedig interaktív gyermekműsorral várta a jelenlévőket, a KSZC Varró István Szakiskola ápoló hallgatói, akik egy ambu babán az újraélesztést mutattak be a gyerekeknek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14