A műszaki mentések voltak jellemzők

Fennakadt a padkán egy személygépkocsi péntek délután a tiszafüredi Fő utcán. A város hivatásos tűzoltói emelőpárna segítségével szabadították ki a járművet.

Épületnek ütközött egy személygépkocsi szombat hajnalban Karcagon, a Kisújszállási és a Villamos út kereszteződésében. A karcagi hivatásos tűzoltók az autó sérült sofőrjét kézi erővel kiemelték a roncsból és átadták a mentőknek. A balesetben az épület megrongálódott, ezért az egység a gépjármű áramtalanítása után kordonszalaggal elkerítette a helyszínt.

Kigyulladt félig széthordott szalmabála péntek délután Kisújszállás külterületén. A füst a közeli vasúti forgalmat veszélyeztette. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Vízzel teli csatornába esett egy őz szombat délelőtt Tiszafüred határában. Az állat kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett, nem kellett hozzá orvost hívni. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki az őzet, majd egy közeli tisztáson szabadon engedték.

Érintőlegesen ütközött szombat délután két személygépkocsi Jászkisérnél. A baleset következtében az egyik autó árokba csapódott. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók utóbbi járművet leállította és áramtalanította. A helyszínről a mentők három embert kórházba szállítottak.

Szintén két autó ütközött össze vasárnap délelőtt Öcsöd külterületén, az egyik autó itt is árokba hajtott. Ezt a járművet a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Kigyulladt egy három négyzetméter alapterületű füstölő vasárnap délután Nagykörűben, a Koffán Károly úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos eloltotta a tüzet, így az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal elvégezte az utómunkálatokat, illetve a visszahűtést.

Árokba csapódott egy műszaki cikkeket és ruhákat szállító, utánfutót húzó kisteherautó vasárnap délután a 33-as főúton, Poroszló határában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműszerelvényt.

Műszaki meghibásodás miatt kigyulladt egy bálázó vasárnap délután Tiszaföldvár külterületén. A tűz a tarlót mintegy egy hektáron lángba borította, illetve meggyújtott tíz darab bálát. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal beavatkoztak, illetve az égő bálákat szétbontották.

Szemét égett egy lakatlan ház egyik szobájában vasárnap délután Karcagon, a Nyár utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a kárt. Az eset közben a tűzoltás-vezető egy másik tüzet is észrevett a Gyarmati utca mellett, ezért a munkálatok után az egység átvonult oda. Mint kiderült, a helyszínen ötven négyzetméternyi területen égett a nádas, amit egy vízsugárral szüntettek meg a tűzoltók.

Tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap délután Kengyel külterületén. A járműben hárman utaztak, közülük ketten önerőből ki tudtak szállni, a harmadik személy azonban nem tudta elhagyni az autót. A szolnoki hivatásos tűzoltók kézi erővel emelték ki az utast, majd átadták a mentőknek. Az egység ezután kerekeire állította a gépkocsit és áramtalanította. A balesetben mindhárom utas megsérült.

Szemét kapott lángra egy fém konténerben vasárnap este a szolnoki Üteg utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Fotó: Karcag HTP, Tiszafüred HTP

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14