Tiszagyendai óvodából tulajdonított el élelmiszereket

A Karcagi Rendőrkapitányságon eljárás indult egy 24 éves Tiszagyendai férfi ellen kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal férfi 2020. májusától egészen 2020. július 31. napján történő őrizetbe vételéig rendszeresen követett el vagyon elleni bűncselekményeket. Többek között 2020. július közepén a tiszagyendai óvodából tulajdonított el élelmiszereket mintegy 80.000.- forint értékben, majd néhány nappal később ugyancsak a helyi önkormányzat fenntartásában levő családsegítőtől lopott különböző műszaki cikkeket csaknem 70.000.- forint értékben. A gyanúsított ekkor már hajléktalan életmódot folytatott, ezért kiszemelt magának egy lakatlan ingatlant, ahová a bejárati ajtó feletti ablak betörésével bejutott, majd berendezkedett arra, hogy életvitelszerűen ott éljen. Ennek érdekében visszakapcsolta a víz-, gáz- és villanyszolgálatatást. A férfi azonban az ingatlanban elhelyezett különböző dolgokat is megrongálta, valamint – a megalapozott gyanú szerint – eltulajdonította a biztonsági kamerarendszer vevőegységének merevlemezét is.

 

Az ügyészség már szombaton indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel elrendelt.  A döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14