Életét három szó jellemezte igazán: a hit, a remény és a szeretet

Az április 11-én, 94. életévében  elhunyt dr. Sántha József nyugalmazott belgyógyász főorvosra, mindannyiunk szeretett "Jóska bácsijára", a Karcagi Református Nagytemplomban megemlékező istentiszteleten búcsúztunk el augusztus 3-án családtagjaival, rokonaival, egykori munkatársaival, ismerőseivel, barátaival, tisztelőivel, vadásztársaival, hiszen a vírusjárvány miatt a temetést áprilisban csak szűk családi körben tarthatták meg.

A nagyszerű orvos, lokálpatrióta, rendkívüli barát életútját, pályatársa, barátja, dr. Zsembeli József ny. belgyógyász főorvos, kórházigazgató idézte fel. A család nevében az unokaöcs, Csikos Sándor Jászai-díjas színművész emlékezett vissza a közös gyerekkorra, a pályaválasztásra, a családi évekre, s a városért végzett rengeteg munkára.

Nt. Koncz Tibor esperes barátként idézte fel dr. Sántha József életének főbb állomásait, amely orvosként 1950-ben kezdődött Karcagon, s itt is fejeződött be, bár kapott kiváló ajánlatokat, de a szíve itthon tartotta szülővárosában, ahol segítette a város kultúráját, sportját, komolyzenei életét is szervező munkájával évtizedeken át.

Életét három szó jellemezte igazán: a hit, a remény és a szeretet - ezek jutnak ma is eszünkbe róla, ha felidézzük Jóska bácsi alakját - jelentette ki Koncz Tibor, aki a család - özvegye Kati néni, valamint lányai, vejei, unokái és dédunokái nevében megköszönte az gyászistentiszteleten résztvevőknek az emlékezést és a feléjük áradó szeretetet.

A gyászistentisztelet a Karcag Televízióban csütörtök este lesz látható.

-de-

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14