Dolgos volt a hétvége

Főleg vasárnap volt sok riasztása megyénk tűzoltóinak az elmúlt három napban. Szabadtéri- és épülettüzek, illetve közlekedési balesetek helyszínén kellett jellemzően beavatkozni.

Háromhektárnyi területen égett le búzatarló péntek délután Tiszaföldvár külterületén. A település önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére már csak füstölés volt tapasztalható és egy erőgép körbetárcsázta a területet, így az egység egy vízsugárral utómunkálatokat végzett.

Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy furgon péntek este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál. A személygépkocsiban négyen utaztak, közülük ketten voltak beszorulva, őket a karcagi és a szolnoki hivatásos, valamint a kisújszállási önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hidraulikus mentőberendezések segítségével szabadították ki. A tűzoltók a személyautó másik két utasát, valamint a furgon sofőrjét szintén kiemelték a roncsokból és átadták a mentőknek, akik a sérülteket kórházba szállították.

Tarló égett kéthektárnyi területen szombat délután Tomajmonostora határában. Tűz már csak a terület szélein volt tapasztalható, amely meggyújtott harminc bálát és egy másik, száz bálából álló kazlat veszélyeztetett. A tiszafüredi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be, miközben egy erőgép körbetárcsázta a területet. Az egység a nagyobbik kazlat sikeresen védte meg.

Beton villanyoszlopnak ütközött egy autó vasárnap reggel Nagykörűben, a Damjanich utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, melynek sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Törökszentmiklóson, a Hársfás utcában. A balesetben három ember volt érintett, az egyik jármű a tetejére borult. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították az egyik gépkocsit, mindezt egy vízsugár fedezete mellett tették meg, mivel üzemanyag-szivárgást is tapasztaltak. A tűzoltók ezután a felborult autót kerekeire állították és szintén áramtalanították, majd letolták az úttestről. A helyszínre mentők is érkeztek.

Tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap délelőtt Tószeg külterületén. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy védősugár fedezete mellett kerekeire állították az autót és áramtalanítást végeztek. A járművezetőt a mentők kórházba szállították.

A vasúti töltés mellett mintegy kétszázötven méter hosszan égett száraz fű vasárnap délután Jászberény határában. A városi hivatásos tűzoltók szikracsapóval fékezték meg a lángokat.

Három hektáron égett tarló, illetve egy huszonöt bálából álló kazal vasárnap délután Tiszasülynél. A szolnoki hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók két vízsugárral elfojtották a lángokat, illetve kéziszerszámokkal széthúzták a bálákat, amelyeket egy erőgép később betárcsázott a földbe.

Tűz keletkezett egy családi ház udvarán vasárnap délután Abádszalókon, a Füredi úton. A tulajdonos nyársaláshoz gyújtott tüzet egy épített tűzrakó helyen, ám egy kipattanó szikra lángba borította az aljnövényzetet. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos is beavatkozott, az egység egy vízsugárral fejezte be a munkát. Az udvaron körülbelül nyolcvan négyzetméternyi terület égett le.

Kigyulladt egy harminckét négyzetméteres lakóház vasárnap délután Törökszentmiklóson, a Szivárvány utcában. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére az épület teljes terjedelmében égett, a födém is több helyen beszakadt. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az ingatlan lakhatatlanná vált, a benne élő öt felnőttet és három gyermeket ideiglenesen az önkormányzat szállásolta el. A lakók nem sérültek meg.

Tűz volt egy családi ház udvarán vasárnap délután Kunszentmárton-Kungyalun, a Radnóti úton. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Mintegy háromezer négyzetméteren égett tarló vasárnap délután Rákóczifalva határában. A tűz száz méhkaptárat veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, két kaptár minimális mértékű károsodást szenvedett.

A hőcserélő berendezés meghibásodása miatt lerakódott por izzott egy ötezer-nyolcszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok tetején vasárnap délután Szolnokon, a Piroskai úton. A tetőszerkezet szigetelése is izzott két négyzetméternyi területen. A szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, magasból mentő segítségével, motoros roncsvágó használatával megbontották a tetőszerkezetet, majd az izzást egy vízsugárral megszüntették. A tűzoltók az elszívó csövét is visszahűtötték, a beavatkozás közben folyamatosan hőkamerás méréseket végeztek. Az eset során nem sérült meg senki és kimenekítésre sem volt szükség.

Fotó: Szolnok HTP, Karcag HTP

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14