ÉRIK A MAGYAR EPER

Megkezdődött az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, az eper érési szezonja hazánkban.

Az eper szezon már április végétől egészen júliusig tart. Bár tulajdonképpen már kora tavasztól kezdve elérhető a külföldről behozott gyümölcsnek köszönhetően.

Nagyon egészséges, kedvelt gyümölcs és bár csak 1 éves koruk után adható eper a babáknak, de utána nagy kedvencük lesz nekik is.

Az eper igen fontos antioxidánsnak számít, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott, nemtől és kortól függetlenül – kivéve a 12 hónaposnál fiatalabb kisbabákat, őket ugyanis még nem szabad eperrel etetni.
Az antioxidánsok fő feladata az, hogy megszabadítsák testünket a káros szabadgyököktől (megkössék őket), amelyek számos komoly, krónikus betegség forrásai lehetnek.
Emellett az eper vitamin és ásványi anyag tartalma is rendkívül magas, B6- és C-vitaminban igen gazdag, emellett pedig káliumot, illetve folsavat is nagy számban tartalmaz.
A gyümölcsökre jellemző módon magas rosttartalommal bír, ami hozzájárul a belek és az emésztés normál működéséhez, valamint az egészséges bélflóra kialakításához és megóvásához.
Az eper tehát az egyik legegészségesebb gyümölcs, ami ráadásul itthon is terem.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek