Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsági tag lett Nagyné László Erzsébet

Soron kívüli ülést tartotta ma a Megyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülés elején esküt tett Ujvári Imre (FIDESZ-KDNP), aki mostantól a Dobos László halála miatt megüresedett képviselői helyet tölti be. A képviselők tárgyaltak a JNSZ 2030 c. dokumentumról, amely a megye következő tíz évre tervezett fejlesztéseit tartalmazza.

A hét elején megbízólevelének átvétele után Ujvári Imre – a megyei közgyűlés korábbi külső bizottsági tagja, Tiszafüred város polgármestere - letette képviselői esküjét, munkájához a megyei közgyűlés nevében kívánt jó munkát Hubai Imre, a testület elnöke. Ezt követően Ujvári Imrét egyhangúlag a Tervezési és Monitoring Bizottság elnökévé, és Hubai Imrével együtt a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács megyei delegáltjává választották.
Külső bizottsági tagságról is döntöttek a képviselők , a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottságba egyhangúan támogatták Nagyné László Erzsébet megválasztását. A közgazdász végzettségű Nagyné László Erzsébet bemutatkozásakor elmondta, hogy 8 éve a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója, és Karcag Város Önkormányzatának egyéni önkormányzati képviselője.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 2030-ig szóló fejlesztési elképzeléseit tartalmazó JNSZM 2030 c. dokumentum is a közgyűlés napirendjén szerepelt. Az anyag a 2021-2027-es uniós ciklus kereteit és a megye települési önkormányzatainak elképzeléseit is figyelembe véve tervezi meg a térség fejlesztési irányait a következők szerint:


☑️Növekvő versenyképesség: elérhetőség javítása – kiemelten az M4 továbbépítése –, bővülő hozzáadott érték előállítás, növekedési zóna szervezése, megyeszékhely és a tiszántúli térségek gazdasági súlyának emelése.
☑️Népességmegtartás – társadalmi felzárkózás: foglalkoztatás differenciált bővítése, népesség egészségi állapotának és képzettségének javítása, felsőfokú oktatás fejlesztése.
☑️Kedvező állapotú környezet: tájkonform mezőgazdaság- és turizmusfejlesztés, megújuló energiák alkalmazása, klímavédelmi intézkedések.
☑️Vonzó-élhető települések: átfogó településfejlesztés a helyi közösségek bevonásával.
☑️Kiegyenlítettebb térszerkezet: településközi munkamegosztás elmélyítése, Tisza-tavi turisztikai térség kiemelt kezelése.
A dokumentum 1,411 mrd Ft összegben tartalmaz fejlesztési javaslatokat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14