Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten, élénk, olykor megerősödő széllel és többórás napsütéssel, valamint 20 Celsius-fok körüli maximumokkal.

A hét elején még többfelé várható zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzéséből.

Hétfőn a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett akár több órára kisüthet a nap. Reggel főként északkeleten, illetve délnyugaton lehet gyenge eső, a délután folyamán már többfelé záporok, zivatarok képződhetnek. Az északias szél nagy területen megélénkülhet, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódhat és a zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kedden az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Összességében több körzetben előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A minimum általában 4 és 10, a maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Szerdán az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan kialakulhat záporeső, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé kísérhetik élénk, néha erős lökések az északkeleti, északi szelet. Hajnalban 1, 7, a délutáni órákban 14, 20 fokot mérhetnek.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de előfordulhat egy-egy zápor. Az északkeleti, keleti szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Szombaton általában gomolyfelhős, napos időre van kilátás, csak egy-egy zápor valószínű. Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a csúcsérték 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy záporral. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a délkeleti szél. A hajnali 2, 9 fokról általában 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek