FELÚJÍTÁSRA KERÜL A KARCAGI KINIZSI UTCAI ÓVODA

Karcag Városi Önkormányzat a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-JN1-2022-00008 azonosító számú, „Kinizsi utcai óvoda felújítása Karcagon” című projektje a Széchenyi Terv Plusz program keretében 100 %os vissza nem térítendő 59.66 millió forint támogatásban részesült. Az Európai Uniós támogatás segítségével felújításra kerül a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kinizsi utcai tagóvodája, valamint megújuló energia is telepítésre kerül.

A fejlesztés célja a Karcag, Kinizsi utca 46. szám alatti Madarász Imre Egyesített Óvoda 94 férőhelyes Kinizsi utcai óvodájának felújítása. A TOP_PLUSZ-3.3.1-21 kódszámú, „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” felhívásra benyújtott és támogatott projekt keretében megvalósul a tetőfelújítás, akadálymentesítés, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében napkollektor kerül telepítésre. 

A fejlesztés eredményeként Karcag Városi Önkormányzat hozzájárul az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításához, a szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, segítve a családokat.

A beruházásnak köszönhetően, a 3 csoportos óvoda felújításával 6 óvodapedagógus, 1 pedagógiai asszisztens és 3 dajka munkahelye őrizhető meg.

 

A projekt várható befejezési ideje: 2024.06.30.

 

A projektről további információkat a www.karcag.hu oldalon olvasható.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek