Kigyulladt egy melléképület Tiszafüreden

Mindezek mellett kisebb tűzesetek és műszaki mentések voltak jellemzőek.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű melléképület tegnap délelőtt Tiszafüreden, a Muhi utcában. A lángok az ingatlannal egybeépített lakóházat veszélyeztették. A tiszafüredi, a karcagi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral kezdték meg az oltást, miközben a főépületet is védték, amelynek tetőszerkezetét meg kellett bontani. A tűz veszélyeztetett egy közelben parkoló kisteherautót is, amit a tűzoltók helyeztek biztonságba. Az égő épületben egy gázpalack volt, ami a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. Emellett három oxigén- és egy acetilénpalack volt a lángok között, utóbbi miatt az egységek az oltást fedezékből végezték, majd a palackot folyamatosan hűtötték, amíg a rendőrség mesterlövésze ki nem lőtte azt. A beavatkozás idejére száz méteres körzetben lezárták a területet, ami miatt nyolc ingatlanból tíz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A lezárásban a Tisza-tó Járási Önkéntes Mentőcsoport nyújtott segítséget. Az eset idején senki nem tartózkodott az épületben, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség, illetve a kimenekített emberek is visszatérhettek otthonukba.

Egy fűzfa nagyméretű ága meghasadt és villanyvezetéket veszélyeztetett tegnap délután Jászárokszálláson, a Thiel Bernát utcában. A jászberényi hivatásos és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók gépezetes tolólétrával jutottak fel az ághoz, amelyet aztán sikeresen eltávolítottak, majd megtisztították az úttestet.

Kigyulladt a mosógép egy családi ház fürdőszobájában tegnap délután Fegyverneken, a Bacsó Béla úton. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakók elzárták a közműveket és egy kerti slaggal megfékezték a lángokat. A füstölő berendezést az egység vitte ki az épületből. Az egység kiszellőztette az ingatlant, valamint elzárta a mosógép mellett található vízmelegítő gázelzáró szelepét is. A házban ketten voltak, ők nem sérültek meg és otthonukban maradhattak.

Háztartási hulladék égett tegnap este a jászberényi Neszűr dűlő egyik ingatlanának udvarán. A jászberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Szintén szemét gyulladt ki tegnap este a szolnoki Mező utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámmal számolták fel a károkat.

Útpadkának ütközött egy személygépkocsi tegnap este Tiszafüreden, az Ifjúság utcában. A helyi hivatásos tűzoltók drótkötél és kézi erő segítségével szüntették meg a kialakult forgalmi akadályt.

Fotó: Soltész Attila tű. törzszászlós

jasz.katasztrofavedelem.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14