ÜNNEPI PROGRAM-SOROZATRÓL EGYEZTETETT A TISZA-TAVI TURISZTIKAI KEREKASZTAL

Az idén 50 éves Tisza-tó jubileumi eseményeinek egyeztetésére hívta össze tagjait a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal Kiskörére.

A Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal a térség legnagyobb szakmai együttműködése, célja az információ megosztása, a Tisza-tó népszerűségét és ismertségét növelő kezdeményezések generálása, koordinálása, a térség meghatározó turisztikai szereplőivel való folyamatos kapcsolattartás és a közös gondolkodás erősítése. Nyitott fülekkel és odafigyeléssel fogadják az előremutató véleményeket, ötleteket.

A Kerekasztal tagjai között található F. Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri biztosa, országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó TFT alelnöke, a KÖTIVIZIG, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság, a Tisza-tavi Sporthorgász, a Tisza-tó Fejlesztési Kft. vezetői, a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, a Magyar Tavak Fesztiválja: Velencei-tó, Tisza-tó, Balaton, a Ring-a-tó Kisköre Strand, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság,az Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központja, a I Love Tisza-tó képviselői, és a Tisza-tavi térséghez tartozó, főként tóparti települések ( Tiszafüred, Kisköre, Abádszalók, Poroszló, Sarud, Tiszanána-Dinnyéshát, Berekfürdő, Karcag ) vezetői.
A Kerekasztal titkára: Galó Anita.

1973. május 16-án a Tisza II. Vízlépcső ünnepélyes átadásával örökre megváltozott a tisza-tavi lakosság élete és a térség egy teljesen új lehetőséget is kapott. Nemcsak vízgazdálkodási és öntözési szempontból vált a Közép-Tisza völgyének meghatározó térségévé. A turizmus is "körbenőtte" az elmúlt évtizedek alatt a Kiskörei Vízlépcsőt és bevette a térséget. Mára egyre ismertebb és népszerűbb turisztikai térsége hazánknak.

Az évforduló kiváló alkalom arra, hogy előre tekintsünk és egyeztessük, összehangoljuk a Tisza-tó jövőjével kapcsolatos elképzeléseket – fogalmazott a közösségi oldalán közölt bejegyzésében F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Az idén 50 éves Tisza-tó jubileumi eseményeinek egyeztetésére hívta össze tagjait a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal Kiskörére.

Számos dolog körvonalazódott és a közös gondolkodás eredményeként olyan kezdeményezések és ötletek valósulhatnak meg, amelyek a Tisza-tó népszerűségét és ismertségét tovább növelhetik, ugyanakkor nem felejtkeznek el megemlékezni azokról a szakemberekről és közösségekről, akik az elmúlt fél évszázadban sokat tettek a fejlődésért.

A jubiluemi évben a következőkkel készülnek:

online rendezvénynaptár
Tisza-tó 50 logó
Tisza-tó Expó (Kiskörén, szeptemberben)
vízügyi konferenciával, vetélkedővel, ünnepi akciókkal, látványosságokkal (a Kiskörei Vízlépcső fényfestése,

Chiovini Ferenc 15 db alkotásának és egyéb képzőművészeti alkotások megnyitása a nagyközönség számára,

látványos halasítás,

szelfipont a Kiskörei Vízlépcsőnél)
Kvízjátékkal (értékes nyereményekkel)
Tisza-tavi Kalandgyűjtő Útlevéllel
és egyéb meglepetésekkel.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek