A Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtárban rendezték meg a Szak-Ma jótékonysági bálját.

A rendezvény a színházteremben vette kezdetét, ahol a „Társulat” Mátyás király és udvara című előadását tekinthették meg a megjelentek. A program a bálteremben köszöntökkel folytatódott tovább. Facsar András az intézmény vezetője elmondta, hogy az alapítvány évek óta kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a fiatalok körében a szakmához jutást segítse. Emellett számos olyan program lehetőséget kínál, amellyel a diákok életét színesíti.

-Az idei évben is,-mint már évek óta-a szakmai képzőhelyek fejlesztésére gyűjtünk. Természetesen mindig van olyan speciális dolog, amely többletforrást igényel. Idén a különböző szakmai versenyekre történő eljutást segítjük olyan hallgatók számára is, akik hátrányos helyzetük miatt, nehezebben tudnának megjelenni a megmérettetéseken. Mindezen túl a különböző képzőhelyekhez gépeket vásárolunk, valamint fejlesztjük a digitális gépparkunkat is-mondta el a vezető.
A továbbiakban arról is szólt, hogy nagyon fontos a mai világban, hogy jó szakembereket képezzünk, hiszen mind az országban, mindpedig a szűkebb környezetünkben is létfontosságú a mesterek jelenléte.

Fodor Csaba a „SZAKI” 2000 Alapítvány kuratóriumának elnöke a jelenlevők köszöntése után Pesti Tiborc, az alapítány alapítójának gondolatait idézte.
Az este folytatásában pohárköszöntőre került sor, ahol dr. Fazekas Sándor, országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter, F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, valamint Szepesi Tibor polgármester szólt a megjelentekhez.

Szepesi Tibor Karcag város polgármestere elmondta, hogy amikor egy bál szerveződik, akkor mindig mögé kell, hogy álljon valamilyen közösség. Egy olyan közösség, amely különböző célok mentén szerveződik össze. Jelen esetben ilyen a „SZAKI” 2000 Alapítvány is, amely több évtizeddel ezelőtt azért jött létre, hogy a szakmát tanulni vágyókat, azokat a diákokat, akik hátrányos helyzetben vannak, támogassák. Ezáltal olyan lehetőséget adnak a kezükbe, amellyel az életük folyamán élni tudnak.
-A cél az, hogy a szakképzésen keresztül olyan mesterembereket képezzünk, akik a saját területükön maradandót alkotnak. Megbecsüléssel, tisztelettel fordulunk feléjük és köszönjük a munkájukat-emelte ki a városvezető.
Ezt követően a végzős tanulók keringőjükkel kápráztatták el a megjelenteket.

F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy azért fontos a szakmákról való megemlékezés, mert a szakemberek azok, akik felépítették a várost.
-A mesterek nélkül nem létezne az emberi kultúra. Úgy gondoljuk, hogy talán nem is olyan lényeges a munkájuk; pedig de mennyire az, hiszen ők mozgatják és fenntartják a civilizációt, a kultúrát. Minden támogatást meg kell nekik adni, hiszen ők azok, akik a jövő Magyarországát, a jövő Karcagját építeni és működtetni fogják-fogalmazta meg a képviselő.

Dr. Fazekas Sándor, országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter arról szólt, hogy minden ilyen rendezvénynek a város életében kiemelkedő jelentősége van.
-Közösségépítési szempontból, a szakképzés támogatása okán is nagyon fontosak ezek a rendezvények. Külön örülök annak, hogy idén az alapítvány a tanműhely fejlesztésére, valamint a diákprogramokra gyűjt. Bízom az összefogás eredményességében-mutatott rá a képviselő.

Az este további részében Farkas Judit zenész szórakoztatta a nagyérdeműt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek