Letartóztatását rendelte el a bíróság a kisújszállási rablónak

A Karcagi Járási Ügyészség az elfogott és őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál.

Az indítvány szerint az erőszakos többszörös visszaeső gyanúsítottal szemben a bűnismétlés, a szökés veszélye fennáll, illetve a hatóság elől megszökött és újabb bűncselekmény miatt más megyében gyanúsítottként hallgatták ki, ezért csak a letartóztatás éri el a kényszerintézkedés törvényi célját.

  1. július 3-án a bíróság – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsított letartóztatását  Korábban hírt adtunk:

    Egy karcagi lakos kifigyelt és követni kezdett Kisújszállás egyik utcáján egy idős asszonyt 2020. június 29-én 13 óra körül, majd amikor utolérte a nőt, megragadta annak vállára akasztott táskáját, hogy azzal elszaladjon. A sértett észlelve a cselekményt próbálta megvédeni tulajdonát, és azt nem engedte el, azonban a férfi kitépte a nő szorításából a táskát és a megszerzett zsákmánnyal együtt elfutott. Az asszony az esemény során elesett és megsérült. A támadó kivett a sértett pénztárcájából több tízezer forint készpénzt, amit megtartott, majd minden mást hátrahagyott. A rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a jogsértőt, akit 2020. július 2-án elfogtak és előállítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

    A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14