A Semmelweis-nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai a Déli temetőben megkoszorúzták Kátai Gábor síremlékét. Délután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepség volt.


A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Suba László, az ÁEEK Észak-alföldi térségi igazgatója, Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját.  Bődi Szilvia ápolási igazgató megemlékezett az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról és a kórháznak a betegektől érkezett köszönőleveleket olvasta fel. Majd jutalmakat, elismeréseket adtak át. Karcag Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Díját az alpolgármestertől Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgatóhelyettes vette át.

A Kátai emlékplakettet a főigazgató dr. Kapusi Lajos főorvosnak és  Andrásiné Köntés Gabriella patológiai szövettani asszisztensnek adta át, majd többen igazgató testületi oklevelet és 20-30-40 éves jubileumi jutalmat vehettek át a a kórház és a megyei szakmai vezetőtől. A délután kerti partival folytatódott, ahol osztályok közötti főzőverseny is zajlott.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14