ERŐSS EDIT TANÍTÓNŐ BÜSZKE AZ OSZTÁLYÁRA

Erőss Edit tanítónővel és kis tanítványaival beszélgettünk a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodában, aki nagyon büszke 4. b-s osztályára.

- Nagyon motivált csapatot kaptam meg 2021 szeptemberében. Rövid ismerkedés után kiderült róluk, hogy nagy a tudás vágyuk, imádnak versenyezni, szerepelni. Meg is kezdtük a közös munkát, azóta a mesés négyes, legendás négyes Györffy-s kalandorok néven sok versenyen vett már részt a segítségemmel és természetesen a szülők támogató hátterével. Szeretném őket bemutatni. Birizló Boglárka, Kiss Lia, Nagy Dominik és Szabó Zsombor Sándor a legendás négyesünk tagjai.

- Ők négyen most bemutatkoznak, de vannak még tehetségek az osztályban.
- Nagyon sokan sportolnak, olvasnak. Az idén is rengeteg könyvet ajánlottak már egymásnak. Az olvasó létrán versenyeznek egymással, hogy ki hány könyvet olvasott el. Ezen kívül rengeteg kreatív rajzpályázaton, alkotópályázaton veszünk részt, ahol szintén jó eredményeket érnek el a 4.b-sek. Nagyon jó érzés, büszke vagyok, hogy velük foglalkozhatok. Természetesen egyedül nem menne, hiszen kellenek a gyerekek és a szülők segítsége is, de sokat dolgozunk és ennek az eredményeit az emléklapok és az oklevelek bizonyítják.

- A négyesfogat a többieket is húzza, egymásra kölcsönhatással vannak.
- Nagyon várjuk már a Hortobágyi Nemzeti Park által kiírt csapatversenyt, és oda már több csapat is jelentkezett, illetve van online matematikaverseny is, ahova szintén már a gyerekek csapatokat alkottak, az ő sikereikből, illetve a saját eredményeikből építkezve már indulnak ezen a versenyen.

Birizló Boglárka:
- Már második éve alkotunk együtt csapatot. Az idén szeptemberben is elkezdtük a felkészülést. Nagyon szeretünk együtt dolgozni, jó hangulatban, sok nevetéssel szokott eltelni a felkészülés. A fiúk nagyon viccesek. Az Erőss Lajos Református Iskola által megrendezett népmese napi vetélkedőn versenyeztünk először együtt tavaly és az idén is. Mindkét évben hat-hat meséből kellett, hogy felkészüljünk - árulta el Bogi, akinek a kedvence A három királykisasszony gyűrűje mese volt. Egyéni mesemondón, szavalóversenyen, rajzpályázatokon és nyári olvasó versenyen is indult már. Kedvence az irodalom.

Kiss Lia:
- A népmese verseny kétfordulós volt, az első fordulót az iskolában írtuk meg, a mesékkel kapcsolatos kérdések voltak benne. Egy lapbookot is készítettünk, amire nagyon kellett figyelni, hogy ki ne hagyjunk valamit, meg hogy érdekes is legyen. Harmadikban, negyedikben is maximális pontszámot értünk el, ezért jutottunk a döntőbe. Harmadikban sajnos online volt megrendezve, de negyedikben viszont ott lehettünk személyesen. Szerencsére mindkét évben első helyezettek lettünk - sorolja a kis tehetség, aki egyéniben is szeret versenyezni.
- Nagyon szeretem a meséket, a könyveket, szívesen meg is tanulom. Az Arany iskola hirdetett egy szavalós és mesemondós versenyt, mind a kettőre jelentkeztem és első helyezést értem el, nyertem az osztálynak a Gül Baba türbéjébe osztálykirándulást az osztályomnak. Nekem az irodalom és a nyelvtan a kedvencem.

Nagy Dominik:
- Én egy másik versenyről szeretnék beszélni. A Bolyai János Általános Iskola rendezte ezt a versenyt, ahol szintén csapatban készültünk. A megyei körzeti fordulón második helyen végeztünk, ezzel bejutottunk a döntőbe. Nagyon sokat tanultunk a felkészülés során, rengeteg anyanyelvi és helyesírási feladatot oldottunk meg. De voltak olyanok is, amelyeknél az olvasás sorai ismereteket kellett alkalmazni, például versrészletek, meserészletek kiegészítésénél - mondta Domi, aki egyéniben sportol.
- A karcagi U11 foci csapatában sportolok, hetente háromszor járok edzésre. Szeretem a csapatjátékot, imádok könyveket olvasni. A kedvenc könyvem az Europey naplója, mert vicces történetek vannak benne és izgalmas.

Szabó Zsombor Sándor:
- Én egy másik versenyről szeretnék beszélni. A Hortobágyi Nemzeti Park által rendezett Nagyítóval és távcsővel elnevezésű versenyről, amelyen tavaly is indultunk, és nagyon szerettük a feladatok megoldásait kutatni az interneten, könyvekben és határozókban. Nekem is a lapbook készítése tetszett, szeretem a természetet is járni gyalog, kerékpárral. A verseny közben új ismeretekkel is gazdagodtunk - árulta el Zsombi, akinek van egy cicája, akiről gondoskodik. Kedvence a matek, az olvasás, a köri, meg a tesi.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek