A biztonság és láthatóság jegyében futottak Törökszentmiklóson.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere prevenciós pontot működtetett 2023. február 18-án a Törökszentmiklósi Alföld Challenge civil szervezet által megrendezett Hóvirág futás elnevezésű tömegsport rendezvényen, amelynek hívó jelmondata: „Lehetőség szerint érkezz színes, rikító felsőben!” volt.

A jelmondat apropóján a rendőrkapitányság prevenciós tisztje a programon résztvevők figyelmét a „LÁTNI ÉS LÁTSZANI” közlekedésbiztonsági szabály kiemelt fontosságára hívta fel. Közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési szempontból kiemelten fontos, hogy a szabadban sportolók, futók, kerékpározók sportolás közben is viseljenek olyan ruházatot, amelyben minden időjárási körülmények között jól láthatók a többi közlekedésben résztvevő számára. Ennek elmulasztása illetve a közlekedési szabályok be nem tartása miatt könnyen válhatnak a balesetek áldozataivá.

A rendezvényen a bűnmegelőzési szakember felhívta a figyelmet az áldozattá válás megelőzésére. Bemutatásra kerültek a személygépjárművel, kerékpárral és gyalogosan közlekedők védelmét szolgáló és a balesetek megelőzését segítő eszközök – fényvisszaverő mellény, fényvisszaverő kar- és testpántok, lámpák – továbbá az érdeklődőknek a szakmai tanácsadáson kívül hasznos – az áldozatsegítő szolgálat tevékenységét bemutató – tájékoztató kiadványokat is átadott.

FORRÁS: JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Infokarcag

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek