BEMUTATKOZIK A JÁRÁSI HIVATAL ÚJ VEZETŐJE

Következő riportunkban bemutatjuk a járási hivatal új vezetőjét, Szele-Király Andeát.

A Karcagi Járási Hivatal új vezetőjét hivatali munkájáról, a folyamatban lévő munkaerő-piaci pályázatokról, a várható idei támogatásokról kérdeztük.

-Ön nem ismeretlen a karcagiak előtt, hiszen korábban a Karcagi Szakképzési Centrumban dolgozott. Hivatal vezetőként mit tart a legfontosabbnak?

-A Karcagi Szakképzési Centrumban töltött idő alatt nagyon megszerettem a várost, ezért is nagy megtiszteltetés számomra, hogy megbízást kaptam a Karcagi Járási Hivatal vezetésére. Elődöm egy remek csapatot hagyott rám, ahol a szakmai elhivatottság és emberség mindennél fontosabb. Azt gondolom, legfontosabb feladatom ezt a színvonalat megtartani, nagy hangsúlyt kívánok fektetni kollégáim szakmai továbbképzésére. Célom, hogy egy lendületes, gyors kiszolgálású, ügyfélbarát járási hivatal legyünk.

- A hivatal jelenleg hány település lakosait fogadja?

-A Karcagi Járási Hivatal illetékességi területéhez 5 település tartozik: Karcag székhelytelepülés, valamint Kisújszállás, Kunmadaras, Kenderes és Berekfürdő. A járásban közel 42.000 fő lakik. Hat osztállyal működik a járási hivatal, változás az ügyfélfogadás helyét illetően, a Foglalkoztatási Osztály esetében történt, a Madarasi út 27. szám alól átköltözött a Kossuth tér 1. sz. alá.
-A járáshoz tartozó kistelepüléseken mennyire népszerű a kormányablakbusz?
- Kollégáink tapasztalata szerint rendkívül népszerű a kormányablakbusz, elsősorban okmány ügyintézés céljából keresik fel az ügyfelek. Hatékonynak, gyorsnak ítélik az ügyintézést, s mivel helyben intézhetik ügyeiket, mentesülnek az utazási költségektől. A kormányablakbuszok – az előző évekhez hasonlóan – idén is tavasztól állnak újra munkába.

- Találkozott-e az érintett polgármesterekkel?
- Egy évindító egyeztetésen sikerült a térség minden polgármesterével találkozni. A vezetőket arra kértem, hogy forduljanak hozzám bizalommal településük ügyeivel kapcsolatban.

- A hivatali munka után mi jelenti a kikapcsolódást?

- A legnagyobb kikapcsolódást a horgászás jelenti. Gyerekkorom óta horgászom, imádom a Tiszát, és azt a nyugalmat, amit ez a hobbi nyújt számomra. Igaz, ritkán van rá lehetőségem, hiszen van egy 4 és fél éves kisfiam, így időm nagy részét vele és férjemmel töltöm.

- Lesz-e idén a fő támogatásban változás, újdonság?

- A jelenleg futó uniós programok keretében továbbra is lehetőség van mind a munkáltatók, mind az álláskeresők támogatására. Ezen programok támogatható célcsoportjai a legszélesebb körben lefedik a nyilvántartott álláskeresők körét.
A munkaadók részére a korábbi években megismert és alkalmazott bérjellegű támogatásokat nyújtunk abban az esetben, ha létszámbővítést hajtanak végre. Az álláskeresők vállalkozóvá válásukhoz kaphatnak támogatást abban az esetben, ha a vállalkozásuk a vármegyénkben valósul meg. Az év második felében újabb munkaerőpiaci programok indulása várható.
A közfoglalkoztatási programok a korábbi évekhez hasonlóan működnek tovább, lényeges változás nélkül. Folyik a 2023. évi járási startmunka programok tervezése, amely során együttműködünk az önkormányzatokkal és a közfoglalkoztatókkal.

- Van-e hivatal vezetőként fogadóórája?

- Ügyfélfogadási időben, készséggel állok a lakosok rendelkezésére.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek