A KÖNYVKÖLCSÖNZÉS JELENLEGI MENETE

Hogyan lehet most kölcsönözni a Csokonai Könyvtárból? - erről kérdeztük Fülöp Ilona csoportvezetőt.

A Csokonai Könyvtárban jelenleg két munkanapon, kedden és csütörtökön délután 13 és 17 óra között lehet kölcsönözni. Lehet a Déryné telefonján is könyvet kérni, de személyesen ez a heti kétszer két óra konkrétan a Csokonai Könyvtár épületében zajlik, személyesen, a polcokról történő válogatással.

- A beiratkozás díja ebben az évben nem változott. A felnőtt beiratkozási díj 1500 forint, a 16 éven felüli diákoknak, meg 800 forint erre az évre, a nyugdíjasoknak ingyenes.
- Nagyon népszerűek a krimijeink, főleg a skandináv krimi. Népszerűek még a szerelmes regények, a gyerekek körében az ifjúsági regények, mesekönyvek. Most a helytörténeti kutatáshoz nem tudjuk biztosítani a helyet, mert az épület az energetikai szempontok miatt sajnos nem teljes egészében fűthető, így csak könyvkölcsönzésre van lehetőség. A könyvtárközi kölcsönzések is az ország egész területén korlátozásra kerültek. Ugyanúgy nálunk is, próbáljuk a nagyon sürgős igényeket teljesíteni, de a könyvtárközi kölcsönzés az részlegesen zajlik.

- Az idősebb korosztály még szereti kézbe fogni a könyveket, így elsősorban ők a papír alapú kölcsönzők, a fiatalok már a digitális e-bookos könyvolvasást részesítik előnyben, de úgy tűnik, hogy kezdenek visszaszokni a könyvtárba is - árulta el a szakember, akitől megtudtuk, hogy az elmúlt évben több mint 1500 példánnyal gyarapították a könyv állományunkat. Ezek a könyvek is kölcsönözhetőek már.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek