Nyáron is lakatoljon, méghozzá okosan!

Fogadja meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait!

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő kerékpárjukat, hiszen sok kiépített kerékpárút teszi komfortosabbá a közlekedést. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nagy hangsúlyt fektet a kerékpárlopások megelőzésére, ezért javasoljuk megtekintésre itt található videónkat.  

Kétkerekűje védelméről elsősorban mindenkinek magának kell gondoskodnia, amelyhez érdemes megfogadni az alábbi ajánlásokat:

  • Ha őrizetlenül hagyja a kerékpárját, minden esetben zárja azt le!  Ha mód van rá, valamilyen rögzített tárgyhoz lakatolja a biciklit, annak vázát és kerekét is rögzítse a tárolóhoz!
  • Minden esetben használjon minőségi zárat! A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával, a bicikli értékének minimum 10%-át érdemes biztonságos zár vásárlására fordítani!
  • Miután lezárta a kétkerekűt, a kosárban, a csomagtartón és a kormányon ne hagyjon semmit!
  • A nagyobb biztonság érdekében, kerülje az elhagyatott, kivilágítatlan helyeket! Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja a kerékpárt!
  • Kertes háza udvarán, az utcáról jól látható helyen se hagyja a bringát!
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe programban, ahol országos adatbázisban rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! A programról bővebben a www.bikesafe.hu oldalon olvashat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legközelebbi BikeSafe helyszíneket és időpontokat itt találja.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14