Több mint egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára közölte: a beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

A felújítás, amely magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el.

A sajtótájékoztatón a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában.

A MÁV-Volán-csoport a kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be, amely a MÁV-START és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között.

Porga Gyula Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) arról beszélt, hogy a vasútállomás felújítása régóta váratott magára, örömtelinek nevezte, hogy nemcsak az állomás, hanem a környezete is megújulhat.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a fejlesztés egyik fontos célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe a közösségi közlekedést igénybe véve, hiszen ez a közlekedési forma a legfenntarthatóbb.

A felújítást jövő héten hétfőn megkezdik - tette hozzá.

Fotó: MÁV

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek