×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3257

LESZÚRTA RÉGI ÉLETTÁRSÁT

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 35 éves jászladányi férfinek a letartóztatását.

A férfi egy kisebb és egy nagyobb késsel is több alkalommal megszúrta a régi élettársát Jászladányban, akivel szeretett volna újra kapcsolatot létesíteni, azonban a nő ezt nem akarta. A bántalmazás következtében a nő a helyszínen életét vesztette. A nyugalom megzavarására alkalmas híranyagunk következik.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi tavaly nyáron szabadult a korábbi büntetéséből, ami után újra felvette a kapcsolatot a régi élettársával, próbált ismét viszonyt kezdeni vele, azonban a nő a férfi erőszakos természete miatt ezt nem kívánta, melyet a férfi nem tudott elfogadni.
A férfi ezt követően megjelent a nő jászladányi családi házánál, és kérte a nőt, hogy engedje be, aki azonban távozásra szólította fel a férfit. A férfi emiatt ingerült lett, benyomta a konyhába nyíló ablakot, és az ablakon keresztül bemászott a házba, majd a nő szobájába, és a zsebéből elővett egy 7 centiméter pengehosszúságú kést, mellyel több alkalommal megszúrta a nő arcát és felső testét.

Ekkor a nő – házban tartózkodó – négy kiskorú gyermeke kimászott az ablakon és egy rokonukhoz menekült.
A férfi ezután kiment a konyhába és magához vett egy körülbelül 25 centiméter pengehosszúságú kést, visszament a szobába és nyakon szúrta vele a nőt, aki a helyszínen életét vesztette.
A férfi a nő helyszínre érkező rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót, a késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja. Végül a rendőrség elfogta a férfit, miután sikerült a ház bejárati ajtaját betörni.
A főügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az erőszakos cselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel is (5-15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés) megalapozottan feltehető, hogy az eljárásban szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne a nyomozó hatóság elől.
A főügyészség továbbá a megalapozottnak látta a férfivel szemben a bűnismétlés veszélyét is, mivel ez újabb bűncselekményt röviddel a szabadulását követően, erőszakos többszörös visszaesőként követte el.
Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, melyet a férfi és a védője is tudomásul vett, az végleges.

Infokarcag

Image Gallery

{gallery}3257{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek