KISKULCSOSI BALLAGÁS

A tornateremben tartott ünnepségen először Kiss Éva Noémi a 7. osztályosok nevében búcsúzott a ballagóktól, Farkas Vivien, 8. osztályos tanuló szavalata után Mester Anikó osztályfőnök búcsúzott el tanítványaitól, s kívánt nekik sikeres, boldog éveket.

A nyolcadikosok nevében Doma Petra Dorina, Tóth Enikő, Nagy Tímea Boglárka, Suba Viktória Magdolna,  Beregszászi Flóra búcsúzott szakkal, majd énekkel.

Útravalóval Futóné Szabó Margit tagintézmény-vezető is ellátta tanítványait:

- Szeptemberben, amikor megkezdődött ez a tanév, mindenki nagy lelkesedéssel, új tervekkel indult. Most itt a tanév vége, az elmúlt tanév értékelése, és remélem, egy csodálatos nyári szünidő következik mindannyiunk számára. Visszatekintve elmondhatom, a 180 tanítási nap adott sok új feladatot és hozott szép eredményeket is. Talán az első osztályos kisdiákjainknak és az elballagó nyolcadikosoknak volt a legtöbb feladata. Az elsősök mindannyian megtanultak írni, olvasni, számolni, megtanultak iskolásnak lenni. A nyolcadikosok pályát választottak, meghozták életük első nagy döntését. Büszkék vagyunk valamennyi ballagó diákra, hiszen nyolc év alatt sok szép eredményt értek el, öregbítették iskolánk hírnevét. Bízunk benne, hogy sikeresen megállják majd helyüket és szép emlékeket visznek magukkal - mondta köszöntőjében a tagintézmény-vezető. Mint elhangzott, ebben a tanévben 203 diák fejezte be a tanévet, köztük 42 kitűnő és 12 jeles tanulmányi eredmény született. A 23 ballagó diákból négyen kitűnő, ketten jeles eredménnyel zárták az évet, ami dicséretes teljesítmény.

- Fejlődtünk, szépültünk a tanév során, elkezdődött a kerítés felújítása, új bútorokat kaptunk, a falainkra hangulatos festmények kerültek. Taneszközökkel, informatikai eszközökkel is gazdagodtunk, jelentősen nőtt eszközparkunk, digitális tananyag színesítette óráitokat. A programokat tekintve is sok újdonság volt a tanév során, valamint a megszokott, jól bevált, rendszeres programjaink hasonlóan magas színvonalon valósultak meg. Kihívás volt mindannyiunk számára a digitális tanrend bevezetése, amely március 16-tól biztosította számotokra a tanév sikeres befejezését. Elkészült a Digitális Oktatási Felületetünk, a Moodle, ahol megtalálhattátok minden nap a tananyagot, ide töltöttétek fel a megoldásokat és itt tudtuk értékelni a munkátokat. A gyerekek többsége lelkesen tanult, de valljuk be őszintén, néhányan nehezen voltak elérhetők. Nagyon hiányzott mindannyiunknak a személyes találkozás, amit nem pótol semmi. Üres volt az iskola nélkületek. Kedves Nyolcadikos ballagók! Három dolgot szeretnék tőletek kérni, ha kiléptek ezen a kapun: - Elsősorban:vigyétek iskolátok jó hírét, ne hozzatok szégyent az alma materre! ahol sokat segítettek nektek tanáraitok, osztályfőnökötök Anikó néni. Sok szép élménnyel, megszerzett tudással engedünk titeket utatokra! Bármikor várunk vissza titeket szeretettel. Ha segítség kell, akkor is itt vagyunk, ha az örömeiteket akarjátok megosztani velünk, akkor is várunk benneteket szeretettel. Másodsorban:legyetek céltudatosak! Ne tévesszétek szem elől célotokat, sokszor a könnyebb út csábítóbb, de ne csábuljatok el! Ha az ember elérhető célt tűz ki maga elé, kitartóan küzd megvalósításáért, akkor előbb-utóbb elérheti célját. Ez a boldogság- elégedettség egyik alapja. Végül, de nem utoljára:pozitív hozzáállás a dolgokhoz. Minden élethelyzetben lássátok meg a jót - kívánta az iskolavezető.

A végzősöket az iskola tantestülete könyv, oklevél és tárgyjutalommal honorálta, a díjakat Plósz Csilla intézményvezető adta át. Nyolc éven át elért kitűnő bizonyítványáért, díszoklevélben részesült Beregszászi Flóra, Doma Petra Dorina és Kovács Zoltán. A 8. osztályban kitűnő tanulmányi eredményt könyvutalványt kapott Beregszászi Flóra, Doma Petra Dorina, Kovács Lili és Kovács Zoltán. Jeles tanulmányi eredményükért Oklevélben részesült Madarász Vivien, Suba Viktória Magdolna. A tanulmányi versenyeken nyújtott teljesítményükért tárgyjutalomban részesült Kovács Zoltán, Beregszászi Flóra, Budai Dominik Milán, Doma Petra Dorina, Farkas Vivien, Fülöp Zsuzsanna, Kovács Lili, Kovács Zoltán, Kun József Gergely.  Könyvutalványt kapott Madarász Vivien, Nagy Tímea Boglárka, Ökrös Krisztián Levente, Suba Orsolya Julianna, Suba Viktória Magdolna, Tóth Enikő. A sport területén nyújtott teljesítményükért, tárgyjutalomban részesült Budai Dominik Milán, Ökrös Krisztián Levente, Czinka Benjamin, Csató Dénes, Doma Petra Dorina, Fülöp Zsuzsanna, Gönczi Imre István, Hamar Dániel, Hérmán Éva, Simon Attila, Suba Orsolya Julianna, Suba Viktória Magdolna. A Diákönkormányzat munkájában való aktív-, segítőkész munkájáért, tárgyjutalomban részesült Doma Petra Dorina és Suba Viktória Magdolna. Énekkari munkájáért, oklevélben részesült Cseppentő Éva, Molnár Mariann. Az itt töltött évek emlékére, emléklapot kapott Dékán Tünde Eszter.

A ballagásról összefoglalót kedden 18:05 kor láthatnak a Karcag Tv ben a teljes felvétel 2020. június 25 én 18:25 től lesz látható a Karcag Tv ben!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.