Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Törökországból, gyakorlott csempészek kamionszámra hozták Magyarországra világszerte jól ismert divatmárkájú ruhák és parfümök hamisított utánzatait, majd eladták piacokon és üzletekben.

A NAV kommandósai és nyomozói az egyik, csaknem 1 milliárd forintos szállítmány átrakodása közben tetten érték az elkövetőket.

Tonnaszámra hozták Magyarországra és Budapest ismert piacain, valamint vidéki üzletekben árusították a törökországi hamisítványokat; ruhákat és gondosan csomagolt parfümöket a kereskedők. A jól szervezett bűnözői kör tagjai a legutóbbi szállítmányt már nem tudták továbbítani, éppen átpakolták volna az érkező kamionból, amikor a nyomozók a MERKUR Bevetési Egységgel tetten érték őket.

Az aznapi rakomány 19 különböző, nemzetközileg ismert márka, meglepően jó minőségű hamisítványait tartalmazta. A nagy teherautónyi ruhaszállítmánnyal csaknem egymilliárd forint vagyoni hátrány érte volna a márkák jogtulajdonosait.

A csempészeket és raktáraikat is alaposan megfigyelték a NAV nyugat-dunántúli felderítői. A rajtaütés után a pénzügyi nyomozók hét helyszínen kutattak és négy embert, két török és két magyar állampolgárt gyanúsítottként kihallgattak. Több tonnányi hamis ruhát, autókat és készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozók munkáját a Bevetési Igazgatóság járőrei biztosították, míg a tetemes mennyiségű hamis ruha lefoglalását és szállítását az Áru- és Bűnjelkezelő Főosztály pénzügyőrei segítették.

Szakemberek szerint súlyos allergiás tüneteket, bőrirritációt is kiválthatnak az ismeretlen eredetű és anyagú ruhaneműk, a hamis illatszerek is különböző betegségeket okozhatnak, így az egészségét kockáztatja, aki ezeket használja.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek