Ballagás a Györffy István Katolikus Általános Iskolában

A Györffy István Katolikus Általános Iskola végzős diákjai osztályfőnökeik vezetésével végigjárták a jól ismert tantermet, majd felsorakoztak az udvaron található Árkádnál és onnan vonultak be helyükre. A 8.a osztály Vass György János, a 8.b Kun László Attila osztályfőnök vezetésével foglalta el helyét a rendhagyó és szűk körű búcsúzó ünnepségen, ahol Kovács Miklósné igazgató és Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos az iskola lelki vezetője, a tantestület tagjai és a szülők vehettek részt.

Az iskola ballagási búcsúját példa nélkülinek, történelmi jelentőségűnek nevezte Kovács Miklósné igazgató.

- Szeptemberben még nem így terveztük, de egy parányi vírus közbeszólt és a feje tetejére állította a világot, rendkívüli helyzetekbe kényszerített bennünket, ezért nincs lehetőségünk hagyományos ballagási ünnepséget tartani, meghívott vendégeink számát és minimalizáltuk, de a méltó búcsúról nem mondtunk le - kezdte beszédét az iskolavezető.

- A mai nap kedves nyolcadikosok a ti napotok, ma nektek szól a dal, felétek szállnak a gondolatok. Holnap a virtuális térben értetek szól a harang, s az iskola honlapján és Facebook oldalán láthattok, hallhattok ballagási kisfilmetekben, melyet fogadjatok jó szívvel, ahogy mi is készítettük. Felvillannak benne azok a helyek, ahol az osztályok képviselői elhelyezték a nevetekkel ellátott szalagokat, amelyeket kedves emlékként őrzünk a tablótokkal együtt az iskolában, titeket pedig a szívünkben. Ti is zárjátok szívetekbe és vigyétek tovább a magatok által választott úton a ma lezáró 2012-2020 közötti időszak györffys emlékeit, amely a ti közös történetek és emléketek marad örökre. Az eltelt nyolc iskolai év megtanította nektek, hogy a tudást nem ölünkbe pottyanó ajándék, hanem kitartó, küzdelmes munka gyümölcse. Bízom abban, hogy tartalmasok voltak az itt töltött évek, gyarapodtatok tudásban, fejlődött személyiségetek, és át tudtuk adni azokat a keresztény értékeket, azt a pluszt, amiért büszkék lesztek arra, hogy györffys diákok voltatok. Ahány tanuló, annyi egyéniség. A tantestülettel együtt vallom, hogy mindenki tehetséges valamiben. Kívánom, hogy találjátok meg azt a területet amiben tehetségesek vagytok és amit szerettek. Legyetek boldog, elégedett emberek - kérte az iskolavezető, aki megköszönte a tantestület, a szülők, az osztályfőnökök áldozatos munkáját is.

Megköszönte a kitartó, odaadó áldozatos munkáját az iskola lelki vezetőjének és a fenntartó Egri Főegyházmegyének a zavartalan minőségi nevelő oktató munka biztosítását.

Kovács Miklósné igazgatónő után Gulyás Zsolt, az iskola lelki vezetője helyezett el a diákok képzeletbeli tarisznyába lelki gondolatokat és áldotta meg őket. A 8.a osztály nevében Molnár Attila, a 8.b osztály diákjai néven Tarjányi Adrienn köszönt el az iskolától.

A köszöntők után díjak, jutalmakat adott át Kovács Miklósné és Gulyás Zsolt. Tanulmányi munkáért Iskoláért emlékplakett elismerésben részesült Baranyai Dorka, Illyés Réka, Karcagi-Nagy Dávid Zoltán, Kasuba Levente Ádám, Kecskés Redmond, Kun Gergő Ádám, Magyar Antónia, Magyar Márton, Molnár Attila, Nagy Zsófia, Szabó Rita, Szűcs Anna, Czina Zoltán, Éliás László, Kerekes Boglárka Toldi Lajos Szabolcs.

Nyolc éven át kitűnő bizonyítványért, példamutató szorgalmukért Díszoklevelet kapott Baranyai Dorka, Kecskés Redmond, Magyar Antónia, Magyar Márton, Molnár Attila, Nagy Zsófia, Illyés Réka, Éliás László.

Könyvjutalomban részesült Jaros Laura, Soós Eszter, Suszter Péter, Szakály Dóra, Szentesi Laura, Tőkés Dorina, Balogh Záli, Bakó Zsolt Dániel, Takács Evelin, Tarjányi Adrienn.

A nyelvi laborral nyelvtanulásért Alapítvány könyvjutalmát és oklevelét kapta Baranyai Dorka, Jaros Laura, Kecskés Redmond, Kun Gergő Ádám, Nagy Zsófia.

Dr. Juhász Zsuzsanna és Dr. Farkas Béla által alapított vándor kupát idén a nevelőtestület sport terén elért eredményeiért Kun Gergő Ádám 8.a osztályos tanulónak ítélte. A Györffy István Katolikus Általános Iskola diákönkormányzata Iskoláért vándorkupa díjban részesítette a diákönkormányzatban több éven át végzett lelkiismeretes közösségi munkájáért Molnár Attila 8.a osztályos tanulót.

Pallagi Bernadette itt jelentettek be, hogy Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete kiváló tanulmányi és sportban elért eredményeiért Karcag város jó tanulója jó sportolója díjat adományozott Illyés Réka 8.a osztályos tanulónak, aki a díjat az augusztusi városi ünnepségen veszi át.

Kovács Miklósné és Gulyás Zsolt megköszönte Szabóné Fábián Évának, a Szülői Munkaközösség leköszönő elnökének és tagjainak, Czina Zoltánné, Éliásné Fórizs Mónika, Farkas Eszter, Tőkésné Borók Anita, Tóthné Kerekes Enikő szülőknek a több éves segítő munkáját. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14