RENDBEN INDULT EL A TANÉV RENDBEN INDULT EL A TANÉV

RENDBEN INDULT EL A TANÉV

RENDBEN INDULT EL A TANÉV

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodában Földváriné Simon Ilona igazgató asszony arról tájékoztatott bennünket, hogy rendben indult el a 2022/23-as tanév mind az iskolában, mind az óvodában.

- A református óvodában 108 kis óvodás kezdte meg a nevelési évet négy óvodai csoportban. A refi általánosban pedig 396 tanuló a 19 osztályban és 9 napközis csoportba osztottuk az alsós gyerekeket, mert ott a szülők igénylik a napközit, a felsős szülők már nem.

- Hány kis elsős érkezett?
-Ötven elsős érkezett, két osztályba raktuk őket, nagyon vártuk és szeretettel fogadtuk őket. Ma reggel a tanító nénik korábban jöttek és izgatottan várták a gyerekeket. Én is átmentem, és azt láttam, hogy a szülők is kicsit izgulnak és a gyerekek is, akik még tulajdonképpen óvodások, bennük is volt egy kis félsz, amit a tanító nénik nagy szeretettel próbálnak feloldani.

- Az idei tanévben a legnagyobbakra igencsak nehéz tanév vár, sok döntést kell meghozniuk.
- A nyolcadik évfolyamon, 2023. június 10-én két osztály fog ballagni, 46 fővel. Hát ők a nagyok, nekik már lassan az egyik lábuk kint van az iskolából, gondolkodnak a továbbtanuláson, beszélgetnek arról az osztályfőnökökkel. Mind a két osztály nagyon jó képességű, de igen rá kell hajtani, a félévi eredmény a továbbtanulás szempontjából nagyon számít. Az egyik osztályunk abban gondolkodik, hogy szeretné megpályázni a Javítottunk egy jegyet pályázatot, ami tavaly eredményesen zárult.

- Már becsengettek, a diákok a tantermekben ülnek. A tankönyveket időben megkapták?
- Igen, augusztus 15-én minden tankönyvet hiánytalanul megkaptunk, a szülők a tankönyvet átvették, befedték. Úgyhogy most itt vannak a gyerekek táskáiban a könyvek. Az első két óra, osztályfőnöki óra, amikor rendezzük a rendeznivalókat.

- Megoldott-e a szakos ellátottság, van-e üres állásuk?
- A szakos ellátottság iskolánkban megoldott. Jelen pillanatban egy tanítói üres álláshelyünk van. Egyébként 29 fő a tantestület létszáma, tehát az iskolánkban pedagógus hiányról még nem beszélhetünk - mondta Földváriné Simon Ilona, akinek és a Refiseknek eredményes és sikeres tanévet kívántunk.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek